Πώς θα κοιμάσαι καλύτερα κάθε βράδυ για πάντα

Μάθαμε πως η θερμοκρασία παίζει μεγαλύτερο ρόλο από ότι περίμενες.

Το σώμα μας χαμηλώνει τη θερμοκρασία του όταν πέφτουμε για ύπνο γιατί έτσι μπορεί να παράγει περισσότερη μελατονίνη, μία ουσία που βοηθάει στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι φαίνεται πως είναι αντιμέτωποι με διαταραχές ύπνου ή απλά αντιμετωπίζουν δυσκολία να ξεκουραστούν όσο απαιτείται, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται όλη η ζωή τους και η παραγωγικότητά τους.  

Χιλιάδες έρευνες έχουν ασχοληθεί τόσο με τα μυστικά ενός καλού ύπνου, όσο και με τις παρενέργειες της έλλειψής του.

Πώς ο ύπνος επηρεάζει τις ρυτίδες σου.

 

Για τους περισσότερους από εμάς το να κοιμηθούμε πιο νωρίς από το κανονικό θα εξασφαλίσει ένα ποιοτικό βραδινό ύπνο. Ωστόσο μερικοί άνθρωποι έχουν πρόβλημα να τους πάρει ο ύπνος καθώς ξυπνάνε νωρίς για ποικίλους λόγους.

«Ένα κρύο δωμάτιο θα μας βοηθήσει να κοιμηθούμε καλύτερα διότι η θερμοκρασία μας θα πέσει πιο γρήγορα κι έτσι το σώμα θα παράγει ευκολότερα μελατονίνη», λέει ο γιατρός Whitney Roban πρόεδρος του American Sleep Association.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις με περισσότερη λεπτομέρεια τι πρέπει να κάνεις για να κοιμηθείς καλύτερα σύμφωνα με τον Dr. Roban:©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved