Έπαθες burnout από το γραφείο και τις σειρές; Έτσι θα επανακάμψεις!

Εμπλούτισε τη διατροφή σου με λαχταριστές μπάρες Nature Valley.

Κάθε πρωί που ξυπνάς, δυσκολεύεσαι να σηκωθείς από το κρεβάτι; Η κούραση που αισθάνεσαι έπειτα από ένα απαιτητικό οκτάωρο στο γραφείο, σε καθηλώνει κάθε βράδυ μπροστά από την οθόνη να κάνεις ατελείωτο binge watching στις αγαπημένες σου σειρές; Οι επαγγελματικές σου υποχρεώσεις σε ακολουθούν πολλές φορές και στο σπίτι; Βρίσκεσαι μόλις ένα βήμα πριν δηλώσεις κυριολεκτικά και μεταφορικά παραίτηση από την απασχόλησή σου; Μήπως είσαι και εσύ ένα ακόμη «θύμα» του burn out;

Η αλήθεια είναι πως ακριβώς επειδή τα συμπτώματα της συγκεκριμένη κατάστασης είναι κάπως δυσδιάκριτα, οι παραπάνω ερωτήσεις σκοπό έχουν να βγάλουν μία σύντομη γνωμάτευση. Αν οι περισσότερες απαντήσεις που έδωσες ήταν θετικές, τότε πιθανότατα είσαι και εσύ μία από εμάς! Ωστόσο, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας, αφού το σύγχρονο φαινόμενο του burn out είναι πλέον τόσο συχνό, που έχουμε ανακαλύψει τους «συμμάχους» που θα σε βοηθήσουν να επανακάμψεις και να κερδίσεις πίσω τη χαμένη σου δύναμη!

Γίνε πιο συνεπής με τη διατροφή σου

Γνώριζες πως η διατροφή σου ίσως είναι ένας από τους παράγοντες που μπορεί να ευθύνονται για την κούραση που αισθάνεσαι καθημερινά; Σε περίπτωση που δεν συμπληρώνεις τα πέντε απαιτούμενα ημερήσια γεύματα, πιθανότατα δεν λαμβάνεις όλα τα αναγκαία θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι για να ανταπεξέλθει ο οργανισμός σου στις απαιτήσεις τις καθημερινότητας. Συνεπώς, ο «ένοχος» για το burn out που σε ταλαιπωρεί, κρύβεται στο… πιάτο σου. Αν ο ελάχιστος ελεύθερος χρόνος που διαθέτεις είναι ο λόγος που τρέφεσαι πρόχειρα, άτσαλα και παραλείποντας γεύματα, μπορείς να κάνεις μία προετοιμασία των γευμάτων σου από το Σαββατοκύριακο και να εμπλουτίσεις τα ντουλάπια της κουζίνας σου με γευστικά και πρακτικά σνακ, όπως είναι οι λαχταριστές μπάρες Nature Valley που μπορείς να έχεις παντού και πάντα μαζί σου!

 

εμπορικο1

 

Αναθέρμανε τη σχέση σου με τη φυσική άσκηση

Αλήθεια, πότε ήταν η τελευταία φορά που πήγες γυμναστήριο; Αν έχεις ξεχάσει ακόμη και εσύ, μάλλον ήρθε η ώρα να κάνεις κάτι για να… αναθερμάνεις τη σχέση σας. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο να ανανεώσεις την εγγραφή σου αν αισθάνεσαι πως σε δεσμεύει. Μπορείς βέβαια να βρεις εναλλακτικούς, πιο βολικούς και free τρόπους άσκησης. Όσο απαιτητικό και αν είναι το εργασιακό σου ωράριο, δεν είναι μία αρκετά καλή δικαιολογία για να μην γυμνάζεσαι καθόλου. Φρόντισε να βρίσκεις έστω ένα δίωρο μέσα στην εβδομάδα για να απολαμβάνεις έναν αναζωογονητικό βραδινό περίπατο με την κολλητή σου, μερικούς γύρους χαλαρό τρέξιμο στο πλησιέστερο γήπεδο της περιοχής σου ή μία ποδηλατάδα όπως όταν ήσουν μικρή!

Συνάντησε όσους σε κάνουν και χαμογελάς

Το καλύτερο και πιο ισχυρό αντίδοτο για το burn out ξέρεις ποιο είναι; Οι άνθρωποι που σε κάνουν να χαμογελάς! Οι κολλητές σου, ο αγαπημένος σου, η αδερφή σου, είναι το «φάρμακο» που πρέπει να παίρνεις σε καθημερινή βάση για να επανέλθεις δριμύτερη! Ακριβώς για αυτό, φεύγοντας από το γραφείο μην γυρίσεις κατευθείαν στο σπίτι. Κάλεσε ένα από τα παραπάνω πρόσωπα και μαζί με την παρέα τους, απόλαυσε ένα από τα blockbuster που μόλις κυκλοφόρησε στις αίθουσες, ένα χορταστικό γεύμα σε κάποιο hype gourmet εστιατόριο της πόλης, το υπαίθριο δρώμενο σε έναν κεντρικό δρόμο που όλοι μιλάνε για αυτό, ακόμη και μία βόλτα μέχρι το πάρκο της περιοχής σας!

 

εμπορικο2

 

Πάτα «pause» στο ατελείωτο binge watching

Καταλαβαίνω πως είναι δύσκολο να κρατηθείς μακριά από την οθόνη, ειδικά όταν έχεις διαθέσιμα όλα τα επεισόδια μίας σειράς με ένα μόνο «κλικ», όμως το binge watching δεν είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκουράζεσαι και οι μπάρες Nature Valley™ Sweet & Salty Nut δε φτιάχτηκαν για να τις τρως στον καναπέ σου αλλά για να τις παίρνεις έξω μαζί σου! Για την ακρίβεια, οι βραδινοί τηλεοπτικοί μαραθώνιοι είναι πολύ πιθανότερο να σε κουράζουν, ειδικά αν σου στερούν ώρες από τον ύπνο. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να θέσεις στον εαυτό σου το όριο του ενός επεισοδίου την ημέρα και αυτό, μόνο σε περίπτωση που έχεις όντως ελεύθερο χρόνο. Μήπως μαζί με τις σειρές να έκανες και ένα detox από τα social media;

Κλείνοντας, η τελευταία συμβουλή που έχω να σου δώσω για να απαλλαγείς οριστικά από το burn out και την κούραση που αυτό επιφέρει, είναι να ζεις περισσότερο την κάθε μέρα, αφιερώνοντας τον χρόνο που σου περισσεύει, σε πράγματα που σε γεμίζουν αληθινά και στο τέλος της ημέρας σε κάνουν να αισθάνεσαι ακόμη πιο όμορφα!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved