Πώς ο ύπνος επηρεάζει τις ρυτίδες σου

Τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα από ότι πίστευες.

Πιο κουρασμένοι και λιγότερο όμορφοι δείχνουν όσοι δεν κοιμούνται καλά το βράδυ, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Επιστήμονες από τη Σουηδία και συγκεκριμένα από το Πανεπιστήμιο Στοκχόλμης διαπίστωσαν ότι η σημασία του βραδινού ύπνου είναι μεγάλη όχι μόνο για την ξεκούραση του εγκεφάλου, όπως είναι ήδη γνωστό, αλλά ακόμα και για την εξωτερική εμφάνιση.

Όπως αναφέρουν στη μελέτη τους, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Sleep, διαπίστωσαν ότι όσοι στερούνται τον βραδινό τους ύπνο δεν αποκτούν μόνο μαύρους κύκλους, αλλά επιπλέον εμφανίζουν ρυτίδες νωρίτερα!

Τη σχέση της έλλειψης ύπνου με τη γήρανση έδειξε και άλλη έρευνα, που διεξήχθη πρόσφατα από γνωστή εταιρεία καλλυντικών και έδειξε ότι όσο λιγότερο κοιμάται κανείς, τόσο πιο γρήγορα εμφανίζει σημάδια γήρανσης.

Εξάλλου, παλαιότερη έρευνα είχε δείξει ότι η ωραία εμφάνιση μπορεί να παίζει ρόλο ακόμη και στη μακροζωία!

Δες τι έκανε πάλι ο Bill Murray.

 

Επιστήμονες στη Δανία διαπίστωσαν ότι όσοι δείχνουν μεγαλύτεροι από την ηλικία τους έχουν περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν λιγότερα χρόνια από ό,τι εκείνοι που διατηρούνται σε καλή κατάσταση.

Οι επιστήμονες κατέληξαν σ’ αυτό το συμπέρασμα έπειτα από μελέτη 387 ζευγαριών διδύμων ηλικίας άνω των 70 ετών, από τα οποία όσοι έδειχναν νεότεροι τελικά έζησαν περισσότερα χρόνια από ό,τι τα αδέρφια τους.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες αυτό έχει επιστημονική εξήγηση και δεν είναι άλλη από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα τελομερή, δηλαδή τα τμήματα του DNA που καθορίζουν την ικανότητα των κυττάρων να αναπαράγονται.

Τα τελομερή παίζουν ρόλο και στη γήρανση – όσο περισσότερο χάνουν το μήκος τους, τόσο πιο γρήγορα εμφανίζονται ασθένειες που έχουν σχέση με τη γήρανση και φθείρεται η εμφάνιση.

Όπως προέκυψε κατά τη μελέτη, τα άτομα που έζησαν περισσότερα χρόνια είχαν μεγαλύτερα τελομερή σε σχέση με τα αδέρφια τους. Μάλιστα, παράγοντες όπως το φύλο, η ηλικία και το επάγγελμα, δεν άσκησαν καμία επιρροή.

Όπως ανέφεραν οι επιστήμονες στην έκθεσή τους, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό British Medical Journal, η ζωή που κάνει καθένας αντικατοπτρίζεται στο πρόσωπό του, γι’ αυτό και οι γιατροί θα πρέπει να ελέγχουν την κατάσταση των ασθενών συνολικά.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις ποια είναι τα βήματα για να μην κάνεις ρυτίδες:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved