Με ένα ποτό την ώρα ξέχνας το Hangover

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο.

Ο μεγαλύτερος εχθρός στο ξενύχτι με ποτό είναι το hangover. Έτσι πάει. Η διασκέδαση απαιτεί θυσίες. Κάποιες φορές ωστόσο, τα πράγματα είναι τόσο ζόρικα που ο πονοκέφαλος της επόμενης ημέρας και το κακό στομάχι, αρκούν για να σου χαλάσουν τις χθεσινοβραδινές εμπειρίες. Και είναι κάπου εκεί που σκάνε οι πιο συνετοί της παρέας και οι διατροφολόγοι, για να μας κουνήσουν το δάχτυλο και να μας πουν «να μην έπινες τόσο αν δεν ήθελες hangover». Σύμφωνα όμως με μία νέα έρευνα, το hangover δεν έχει να κάνει με την ποσότητα, αλλά με την συχνότητα.

54cd4270f29da esq hangover cures 010213 dkemgi xl

Για την ακρίβεια, το hangover δεν ξεκινά την επόμενη μέρα το πρωί, αλλά από τη στιγμή που ο δείκτης αλκοόλ στο αίμα σου ξαναπέφτει στο μηδέν. Είναι δηλαδή αυτές οι 4 με 5 περίπου ώρες, που ο οργανισμός αρχίζει να μεταβολίζει το αλκοόλ που είχες καταναλώσει. Ζόρια δηλαδή μιας και ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση για όλα αυτά τα δυσάρεστα του hangover.Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν για να την σκαπουλάρεις; Αρχικά, σύμφωνα με τον ερευνητή Raymond Anton του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, το «για κάθε ποτό ένα ποτήρι νερό» που συνηθίζει να λέει ο κοσμάκης αποδεικνύεται μέγιστη απάτη. «Δεν έχει να κάνει με το πότε σταματάς να πίνεις, αλλά με το πόσο αλκοόλ έχεις στο αίμα σου από εκείνη την στιγμή και μετά» αναφέρει ο Anton. Τι συστήνει; Να πίνεις ένα ποτό ανά ώρα. Όσο δηλαδή χρειάζεται ο οργανισμός, για να αφομοιώσει την μέση ποσότητα αλκοόλ που του δίνεις. Αν αυτό το τηρήσεις, δεν θα έχεις θέματα. Ή τουλάχιστον δεν θα έχεις αυτά που είχες συνηθίσει μέχρι σήμερα.

stop drinking hangover cure

Φυσικά ο Anton δεν παραλείπει να αναφέρει πως όσο πιο «καθαρό» και χωρίς προσμίξεις είναι το ποτό (βότκα ή τζιν) τόσο μικρότερες και οι πιθανότητες για hangover. Τέλος, μην παραλείπεις τον ύπνο. Η εξάντληση κάνει τα συμπτώματα χειρότερα, αλλά αν φροντίσεις να κοιμηθείς αρκετά και να προσέχεις την συχνότητα με την οποία πίνεις, θα καταφέρεις να μετριάσεις το κακό.

Άντε και καλές ποτάρες.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved