Τρεις ασκήσεις για τα πόδια που θα εξαφανίσουν το «σωσίβιο»

Κι όμως, τα δύο αυτά μέρη του σώματος συνδέονται άμεσα. 

Θα μπορούσε να είναι και ινδιάνικο ρητό: για να φανούν ποτάμια στην κοιλιά, χτίσε πόδια σαν δέντρα. Για να το εξηγήσω: αν θέλεις να χάσεις τα περιττά κιλά από την κοιλιά και να αναπνεύσουν ελεύθερα οι κοιλιακοί σου, δώσε έμφαση στα πόδια. Τουλάχιστον, αυτό υποστηρίζει μία έρευνα από την Ιαπωνία, σύμφωνα με την οποία όσοι διέθεταν γερά και γυμνασμένα πόδια έτειναν να έχουν και λιγότερο λίπος γύρω από την κοιλιά.

Και o λόγος είναι απλός: η ομάδα των ποδιών καίει πιο γρήγορα το λίπος που, αν δεν καεί, μάλλον θα αναπαυτεί και θα αποθηκευτεί όμορφα κι ωραία γύρω από την κοιλιά σου.

Επομένως, φρόντισε να εντάξεις στο πρόγραμμά σου τις παρακάτω τρεις ασκήσεις.

 

1. Squat με αλτήρες

Πόδια-ώμοι ανοιχτά και κρατάς από έναν αλτήρα σε κάθε χέρι. Κάνε βαθύ κάθισμα μέχρι οι γλουτοί να έρθουν σε παράλληλη ευθεία με το έδαφος.

Για να επανέλθεις στην αρχική θέση σηκώνεις το σώμα σου από τις φτέρνες.

 

2. Split squats με αλτήρες

Έχεις πλάτη στον πάγκο και στηρίζεις εκεί το ένα πόδι. Με το άλλο πόδι κάνεις καθίσματα μέχρι το γόνατο του άλλου ποδιού να φτάσει πολύ κοντά στο πάτωμα. Επέστρεψε στην αρχική θέση παίρνοντας ώθηση από το πόδι στήριξης.

 

3. Πλάγιες προβολές με μπάρα

Πόδια κλειστά και κρατάς την μπάρα πίσω από την πλάτη. Κρατώντας σταθερό το αριστερό πόδι, κάνε ένα βήμα στα πλάγια με το δεξί. Καθώς λυγίζει το γόνατό σου, φρόντισε να χαμηλώνεις το κορμί σου κρατώντας όμως ίσιο τον κορμό σου.

Μόλις επανέλθεις στην αρχική θέση, επανάλαβε την άσκηση από με το αριστερό πόδι.©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved