Μήπως να δοκίμαζες τις ρουμάνικες άρσεις θανάτου;

Άσκηση με το ένα χέρι, το ένα πόδι και με πολλαπλά οφέλη.

Το ξέρουμε ότι γυμνάζεσαι και αφιερώνεις μεγάλο χρόνο στο να... ανοίξεις όπως ο Rock και ο Tom Hardy ωστόσο πριν συνεχίσεις να καις τα χέρια και το στήθος σου, έχουμε μια απορία: «Τη μέση σου την προσέχεις»;

 Δεν είναι αστείο. Υπάρχουν κίνδυνοι και μάλιστα σοβαροί.

Μπορεί να γυμνάζεις τα παραπάνω μέρη του σώματός σου, ωστόσο να έχεις υπόψη πως η μέση σου είναι το «Α και το Ω» σε ό,τι και αν κάνεις.

 

yes

 

Επειδή όμως φοβάσαι να κάνεις -και λογικό- την άσκηση που θα σε συμβουλεύαμε για το σφίξιμο της μέσης σου, δηλαδή Άρσεις Θανάτου, υπάρχει μια εναλλακτική που ενδέχεται να σε ωφελήσει περισσότερο. Οι περίφημες ρουμάνικες άρσεις.

Ναι, γέλα, ωστόσο φαίνεται ξεχνάς πως τα Βαλκάνια είχαν πάντα παράδοση στα... βαριά αθλήματα. Παρακολούθησε λοιπόν προσεκτικά το παρακάτω βιντεάκι και ξεκίνα να εκτελείς σωστά τον συνδυασμό από άρσεις και squats.

 

Μόλις νιώσεις έτοιμος εκτέλεσε:

Επαναλήψεις: 12 (6 σε κάθε πόδι) | Σετ: 4 | Ξεκούραση: 1 λεπτό

 

 

 

Τι κερδίζεις

Η επανάληψη με το ένα χέρι (με αλτήρα) και ένα πόδι εξυπηρετεί πολλούς σκοπούς.

Αρχικά δεν θα υποστείς κανενός είδους τρόμο κατά την άρση της μπάρας όπως συμβαίνει πολύ συχνά με τις κανονικές άρσεις θανάτου.

Επίσης, θα μπορείς να κάνεις περισσότερες επαναλήψεις και σετ, ενώ η κίνηση του κορμού με άξονα τη μέση βοηθά την αύξηση του συντονισμού των άκρων και του σώματος.

Τέλος, θα «λαδώσεις» καλύτερα τις αρθρώσεις σου παντού, ενώ με την κλασική άρση θανάτου πιθανώς να τις ξεπαστρέψεις.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved