Τα ρολόγια είχαν τη δική τους ιστορία

Το «A Man and His Watch» ρίχνει φως στις άγνωστες ιστορίες 76 μοναδικών κομματιών. 

Δεν φαντάζεσαι σε πόσες ανθρώπινες ιστορίες έχουν γίνει μάρτυρες τα ρολόγια. Λένε πως μαζί με την παράδοση της Γαλλικής Αυτοκρατορίας, οι Άγγλοι ζήτησαν από τον Ναπολέοντα και το ρολόι τσέπης του 1760 που κουβαλούσε μαζί του. Κάτι παρόμοιο συνέβη στην πρώτη συνάντηση του Προέδρου Ρούσβελτ με τον Ιωσήφ Στάλιν.

Κάθε ρολόι εκεί έξω, δεν ήταν απλά ένα αξεσουάρ. Ήταν η προέκταση του εαυτού του κατόχου του.

matt hranek man and his watch 06


Κάπως έτσι, υπάρχουν ρολόγια  που κατέληξαν στις τσέπες ή στα χέρια μερικών από τους πιο διάσημους άντρες (και όχι μόνο) που πέρασαν από την ανθρώπινη ιστορία. Από τον Πρόεδρο Ρούσβελτ μέχρι τον Ουίνστον Τσώρτσιλ και από τον Έλβις μέχρι τον Πολ Νιούμαν. Και το καθένα από αυτά έχει την δική του ξεχωριστή ιστορία.

A Man And His Watch Matt Hranek Livre 4

 

Η συλλογή A Man and his Watch αποτελεί ένα προσωπικό λεύκωμα του διακεκριμένου φωτογράφου, αντικέρ και ιδιοκτήτη διάσημων ρολογιών Matthew Hranek, ο οποίος ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο για να διηγηθεί την ιστορία 76 πασίγνωστων ρολογιών. Κάθε φωτογραφία περιέχει ένα άγνωστο στόρι αλλά και συνεντεύξεις με πληροφορίες για τους νυν και παλιούς ιδιοκτήτες, που καθιστούν την συλλογή ένα εναλλακτικό βιβλίο ιστορίας.

Μπορείς να το βρεις εδώ.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved