Πόσα γνωρίζεις για τις κιθάρες που καθόρισαν τη ροκ μουσική;

Το Birth of Loud είναι το βιβλίο που θα ήθελε στο σαλόνι του κάθε λάτρης της ηλεκτρικής κιθάρας.

Χωρίς τα αγαπημένα τραγούδια, ο κόσμος δεν θα είχε κάποιο λόγο για να παθιάζεται ή να αναπολεί. Η ιδιαίτερη μας σχέση με την μουσική, ξεκινάει από το γεγονός ότι κάτι βρήκαμε και συνεχίζουμε να βρίσκουμε στα κομμάτια της.

Δεν πρέπει ωστόσο να ξεχνάς και αυτό: τα μουσικά όργανα που της έδωσαν ζωή.

 

2 Martins 2 Les Pauls

 

Ο Leo Fender και ο Les Paul έχουν μία ξεχωριστή θέση στο πάνθεον της ροκ. Χωρίς αυτούς και τις κιθάρες τους, οι μεγάλοι ρόκσταρς δεν θα είχαν ποτέ τα εφόδια για να δημιουργήσουν μερικά από τα διασημότερα κομμάτια. Οι δύο κιθάρες που διαμόρφωσαν το ροκ εν’ ρολ αλλά και όλα τα είδη που ήρθαν μετά από αυτό, έχουν στην μακρά τους ιστορία και την κόντρα των δύο δημιουργών τους.

Το Birth of Loud είναι η αρχή των πάντων στις κιθάρες ροκ. Περιγράφει την εμμονή των δύο αντρών που προσπάθησαν να δημιουργήσουν την τέλεια ροκ κιθάρα, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο προσπάθησαν να πείσουν μεγάλους δημιουργούς όπως ο Jimi Hendrix και τον Eric Clapton να παίξουν με τα μοντέλα τους.

 

lespaul 02

 

Ιδανικό για κάθε κιθαρόφιλο που δεν αντιμετώπισε ποτέ την ηλεκτρική ως ένα απλό μουσικό όργανο. Μπορείς να το βρεις εδώ.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved