7 «αντικαταστάτες» ηθοποιοί που κατέστρεψαν τα σόου που πρωταγωνίστησαν

Ποιος είπε ότι οι αλλαγές είναι πάντα για καλό; 

Δεν είναι πάντα κάθε αλλαγή για καλό. Πολλές φορές δεν γίνεται και διαφορετικά, αλλά όσο καλή και αν φαίνεται η νέα συνταγή που ετοιμάζει η εκάστοτε παραγωγή, το κοινό απλά δεν βλέπει φως. Και αυτό έχει συμβεί ουκ ολίγες φορές.

Ο αγαπημένος πρωταγωνιστής φεύγει, οι παραγωγοί ψάχνουν σαν τρελοί τον επόμενο αντικαταστάτη και κάπως έτσι γίνονται μερικές από τις χειρότερες αντικαταστάσεις που έχουμε δει τηλεοπτικά. Τουλάχιστον το «El Camino: A Breaking Bad Movie» που δεν συμμετείχε ο Heizenberg ήταν μια εξαίρεση στον κανόνα.

 

Και όσο να ‘ναι, οι παρακάτω ανήκουν σε εκείνες που πέρασαν και δεν ακούμπησαν.

 

1. Ashton Kutcher – Two and a Half Men

 

Το πρόβλημα ήταν από την αρχή η επιλογή του Ashton για έναν ρόλο πολύ διαφορετικό από εκείνον του Charlie Sheen. Αξίζει να αναφερθεί πως παρότι τα ratings δεν έπεσαν στα Τάρταρα με την βαριά και ασήκωτη αλλαγή του καστ, ο Ashton δεν ήταν παρά μία κωμική φιγούρα που καλέστηκε να αντικαταστήσει τον γκομενιάρη και ημίτρελο Charlie Sheen. Όμως ήταν αργά καθότι ο κόσμος είχε ήδη σχολιάσει το γεγονός πως ο Kutcher με τον Cryer δεν έβγαζαν την ίδια χημεία όπως συνέβαινε με τον Sheen. Και το χειρότερο; Τα επεισόδια με τον Kutcher είχαν ελάχιστη έως καθόλου πλάκα.

 

2. Taylor Lautner – Cuckoo

 

Την εποχή που ξεκίνησε να γνωρίζει τις δόξες του, ο κωμικός του Brooklyn 99, Andy Samberg, συμμετείχε σε μία βρετανική κωμωδία μαζί με τον Greg Davies. Ανάλαφρη και με αρκετό βρετανικό χιούμορ, είχε ως κεντρική θεματολογία έναν Άγγλο μπαμπά που προσπαθεί να ξεφορτωθεί τον Αμερικάνο και εκκεντρικό γαμπρό του. O Samberg ωστόσο είχε τόσα πρότζεκτ να τρέχουν που το BBC3 τον αντικατέστησε με τον Taylor Lautner – τον τύπο που έκανε τον λυκάνθρωπο στα Twilight. Πονάει πάρα πολύ να βλέπεις μία πετυχημένη σειρά, που ξαφνικά πρωταγωνιστεί ένας τόσο ατάλαντος τύπος με μηδενικό χιούμορ. Πονάει πολύ.

 

3. Corey Hawkins – 24: Legacy

 

Όταν τα επεισόδια του 24 έκαναν την εμφάνισή τους για πρώτη φορά, δεν ήμασταν ακόμη συνηθισμένοι στο «μικρόβιο» της τηλεοπτικής σειράς. Δηλαδή, ναι οκ, τις βλέπαμε αλλά δεν παθαίναμε και σύγκρυο επειδή χάσαμε ένα επεισόδιο. Με τον Kiefer Sutherland aka Jack Bauer, μπήκαμε σε αυτό το τρυπάκι και την απολαύσαμε. Δεν έγινε το ίδιο ωστόσο με το Legacy, ένα τύπου reboot της σειράς με τον Corey Hawkins. Ο Hawkins προσπάθησε, αλλά η σειρά δεν βλεπόταν ούτε με το delivery δώρο.  Και δεν κατάφερε ποτέ να αντικαταστήσει τον Kiefer.

 

4. Liam McIntyre – Spartacus

 

Ο Liam McIntyre, ο ηθοποιός που καλέστηκε να «γεμίσει» τα παπούτσια του Andy Whitfield, είχε δύσκολη αποστολή από την αρχή. Και όχι επειδή ο προηγούμενος δεν έκανε σωστά την δουλειά του, αλλά επειδή είχε την ατυχία να διαγνωστεί με καρκίνο και να φύγει μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Ο Liam το προσπάθησε αλλά δεν κέρδισε τις εντυπώσεις. Το λες και δικαιολογημένο, από την άποψη ότι ο κόσμος είχε πάντα στο μυαλό του τον Andy που δεν πρόλαβε να χαρεί περισσότερο.

 

5. Robert Patrick – The X-files

 

Δεν γίνεται να αντιπαθήσεις τον Robert Patrick. Ο άνθρωπος είναι φαινόμενο. Σε ό,τι και αν έχει παίξει θεωρείται φαινόμενο. Όμως αυτές οι σεζόν των X-Files, η 8η και η 9η, ήταν χωρίς Mulder μιας και αγνοούταν και τραβηγμένες από τα μαλλιά. Το κενό ήρθε να το συμπληρώσει ο πράκτορας Doggett ως ο νέος sidekick της Scully. Ήταν καλός, χρυσός, αλλά δεν ήταν Mulder. Βάλε και το γεγονός ότι το σενάριο των επεισοδίων ήταν το ένα χειρότερο από το άλλο, είχαμε μία σειρά που τελείωσε με πολύ άσχημο τρόπο και με τους εξωγήινους να έχουν  κατακτήσει την Αμερική χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. Δεν θέλουμε καν να θυμόμαστε την ύπαρξη αυτών των σεζόν. Σόρρι Rob, δεν φταις εσύ. Αυτοί τα έκαναν μαντάρα.  

 

6. Michael Ironside – SeaQuest

 

Ωραίο sci-fi το SeaQuest. Ίσως από τα καλύτερα που έχει παίξει η τηλεόραση. Με τον βετεράνο Roy Scheider στο ρόλο του καπετάνιου, ο οποίος μαζί με το πλήρωμα εξερευνούσε τους ωκεανούς. Ήταν πολλά υποσχόμενο, είχε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο τέλος κάθε επεισοδίου για την θάλασσα και συμμετείχε και ο αδικοχαμένος Jonathan Brandis που έκανε τον κόσμο να κλάψει όταν αυτοκτόνησε από κατάθλιψη. Στην τρίτη σεζόν ο Scheider πλακώθηκε με τους σεναριογράφους που είχαν μετατρέψει την σειρά κάτι ανάμεσα σε Star Trek και X-Files και έφεραν στον ρόλο τον πολεμοχαρή και ασήκωτο Michael Ironside. Ούτε ολόκληρη την σεζόν δεν έβγαλε το νέο καστ και στο κοινό δεν άρεσε που ο καπετάνιος από εξερευνητής έγινε φιλοπόλεμος και ζόρικος. Και κάπως έτσι αντίο SeaQuest.

Φέτος κάναμε συνέντευξη με πρωταγωνιστή του SeaQuest.

 

7. Gedeon Burkhard – Υπαστυνόμος Ρεξ

 

Το κείμενο αυτό κλείνει με μία βουτιά στη νοσταλγία, τότε που η ελληνική τηλεόραση μας σύστησε τον πιο ηρωικό γερμανικό ποιμενικό. Το δίδυμο Ρεξ και Richard Moser, ήταν πολύ καλύτερο από οποιαδήποτε αστυνομική σειρά. Με ωραίες υποθέσεις και με άριστη σχέση σκύλου-ντετέκτιβ. Δεν ξέρουμε για ποιο λόγο ο Tobias Moretti (ο ηθοποιός που ενσάρκωνε τον Moser) αποφάσισε να αφήσει την σειρά, αλλά η έξοδος του από αυτή ήταν ηρωική. Ο Moser στο τέλος του πρώτου κύκλου πέθανε από μία αδέσποτη σφαίρα αφήνοντας τον Ρεξ στα χέρια του Gedeon Burkhart, ενός τύπου που τον είδες πολλά χρόνια στο Inglourious Basterds. Ως αντικαταστάτης του Moser έμοιαζε περισσότερο με υπάλληλο σε τράπεζα παρά με αστυνομικό. Το είδαμε γιατί γουστάραμε τον Ρεξ, αλλά ο Bradner δεν έγινε ποτέ Moser.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved