Πόλεμος και Ειρήνη αντιμέτωποι σε 20 συγκλονιστικά κολάζ

Άφωνοι μπροστά στην έμπνευση ενός Τούρκου καλλιτέχνη.

Σύνθετο φαινόμενο ο πόλεμος και ακόμα πιο σύνθετη η διπλωματία που διατηρεί το κεκτημένο της ειρήνης. Έχουν γραφτεί και έχουν ειπωθεί τα πάντα γύρω από το συγκεκριμένο δίπολο: βιβλία ιστορίας και λογοτεχνικές απόπειρες, ακαδημαϊκές αναλύσεις, τηλεοπτικές συνεντεύξεις, κουβέντες μεταξύ τυρού και αχλαδίου, σχετικοί και άσχετοι, χαροκαμένα θύματα πολέμου και πολίτες που διατυπώνουν θέσεις από την ασφάλεια που προσφέρει ο άνετος καναπές του σαλονιού. 

Στις πολλές χιλιάδες λέξεις όλων των παραπάνω (προφορικές ή γραπτά διατυπωμένες), έρχεται να αντιπαρατεθεί η δουλειά ενός Τούρκου καλλιτέχνη, του Ugur

Πεπεισμένος ότι η τέχνη μπορεί μιλήσει σε όλες τις γλώσσες ΧΩΡΙΣ να χρησιμοποιήσει λέξεις, δημιουργεί φωτογραφικά κολάζ μέσα από τα οποία καθρεφτίζει την έντονη αντίθεση ανάμεσα στον Πόλεμο και την Ειρήνη. 

Απώτερος σκοπός του, να αφυπνίσει -στο μέτρο των δυνατοτήτων του- και να καλέσει σε δράση όσους πιστούς. Το παρακάτω φωτογραφικό άλμπουμ είναι βέβαιο πως έχει κάτι να προσθέσει και στη δική μας αφύπνιση.

Δείτε το:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved