Ο Tom Hardy δεν έχει κανένα taboo

6 πράγματα που μάθαμε βλέποντας το πρώτο επεισόδιο της νέας του σειράς.

Η στιγμή που περιμέναμε ήρθε. Το Taboo, η νέα τηλεοπτική σειρά με πρωταγωνιστή και παραγωγό τον ίδιο τον Tom Hardy, έκανε την πρεμιέρα της στο Σάββατο 7 Ιανουαρίου και κέρδισε τις εντυπώσεις από τα πρώτα πέντε λεπτά προβολής της. Σκοτεινό, ατμοσφαιρικό, σε μία Αγγλία που βρίσκεται σε πόλεμο με το νεοσύστατο κράτος των Ηνωμένων Πολιτειών, ένας άντρας που όλοι θεωρούσαν νεκρό, επιστρέφει στο Λονδίνο για να εκδικηθεί τον θάνατο του πατέρα του και να προστατέψει τα δικαιώματα της περιουσίας του.

Μετά από ένα απολαυστικό πρώτο επεισόδιο, σου παρουσιάζουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για να πάρεις μία πρώτη ιδέα.

 

Ένα μικρό CV του James Delaney

Ο κεντρικός ήρωας που υποδύεται ο Tom Hardy, είναι ένας τυχοδιώκτης και πρώην στρατιωτικός που γυρίζει στο Λονδίνο το 1812 μετά από χρόνια παραμονής στην Αφρική. Αφήνεται να εννοηθεί πως ο Delaney έχει ένα σημαντικό παρελθόν όσον αφορά το εμπόριο σκλάβων και πως έχει εμπλακεί σε μία σειρά από φρικαλεότητες. Αν ο Hardy σου φάνηκε τρομαχτικός στο Bronson, περίμενε να δεις τον James Delaney.

 

Η Εταιρεία Ανατολικών Ινδιών θέλει να του κάνει την ζωή δύσκολη

127423

Στη διαθήκη του, ο πατέρας του Delaney του μεταβιβάζει τα δικαιώματα ενός μικρού νησιού κοντά στο Βανκούβερ oνόματι Nootka. Η Εταιρεία μάταια θα προσπαθήσει να τον πείσει να τους πουλήσει τη νήσο, μιας και ο Delaney γνωρίζει πως το νησί αποτελεί σημαντικό ναύσταθμό για τον πόλεμο με τις ΗΠΑ, αλλά και πέρασμα για μελλοντικές εμπορικές συμφωνίες με την Κίνα. Η Εταιρεία ωστόσο δείχνει πως είναι διαθέσιμη να τον βγάλει από την μέση για να το αποκτήσει.

 

Η σειρά περιγράφει μοναδικά το σκηνικό της εποχής

Δεν είναι μόνο τα κοστούμια. Από μικρές λεπτομέρειες, η σειρά καταφέρνει να μεταδώσει όλο το πνεύμα της εποχής που επικρατούσε στο Λονδίνο του 1800. Από τις εμπορικές συμφωνίες και τα πισώπλατα μαχαιρώματα της Εταιρείας Ανατολικών Ινδιών, μέχρι την κοινωνική ανακατάταξη της εποχής λόγω του πολέμου με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο κόσμος καταφεύγει στο να κλέβει τα κέρματα από τα μάτια με τα οποία θάβονται οι νεκροί ή και να πουλάνε τα πτώματα σε γιατρούς και λοιπούς επιστήμονες (οι λεγόμενοι resurrection men). Αν θες κάτι από μία σειρά εποχής, είναι να παραμένει πιστή στην ανθρώπινη ιστορία.

 

Παίζουν ηθοποιοί του Game of Thrones

pyrce

Πρώτη και καλύτερη η εγγονή του Charlie Chaplin, Oona Chaplin, που στην γνωστή σειρά έπαιξε την σύντροφο του Robb Stark και που υποδύεται την ετεροθαλή αδερφή του Hardy. Ακολουθούν ο βετεράνος του Αγγλικού κινηματογράφου Roger Ashton-Griffiths (τον είδαμε ως Mace Tyrell) και ο Jonathan Pryce που υποδύθηκε τον High Sparrow. Και μας εντυπωσίασαν από το πρώτο επεισόδιο.

 

Ο Steven Knight του Peaky Blinders γράφει το σενάριο

locke

Και οι φήμες λένε πως έκανε ένα μικρό deal με τον σεναριογράφο και παραγωγό. Ο Hardy είχε δουλέψει το στόρι με τον πατέρα του (ναι, με τον πατέρα του) όταν ο Knight ετοιμαζόταν να γυρίσει το Locke. Ο Κnight μπορούσε να σκεφτεί μόνο τον Hardy για τον συγκεκριμένο ρόλο, αλλά ο ηθοποιός του ζήτησε το παρακάτω: να γράψει το σενάριο του Taboo. Και κάπως έτσι έγινε το ανεπίσημο deal.

 

Ο κεντρικός ήρωας είναι βασισμένος σε αληθινό πρόσωπο

Ο Chips Hardy μίλησε για τον James Delaney σε συνέντευξη του στo Radio 4. «Επηρεαστήκαμε από τον εξερευνητή  Richard Francis Burton. Ήταν ένας ιδιαίτερος και απείθαρχος άνθρωπος για την εποχή του 1800, που πρωταγωνιστούσε σε σκάνδαλα και θηριωδίες. Ήταν όμως και αυτός που μετέφρασε το Karma Sutra, ενώ την ίδια στιγμή λειτουργούσε ως κατάσκοπος». Μεταξύ άλλων, ο πρεσβύτερος Hardy δήλωσε πως και η νήσος Nootka είναι πραγματικός προορισμός και αποτέλεσε σημείο σύγκρουσης για ΗΠΑ και Αγγλία.

 

Όπως έχει δηλώσει ο Hardy, αναμένεται να δούμε περισσότερη βία, κατασκοπεία, καννιβαλισμό, αιμομιξίαφαντάσματα και πολλά άλλα στοιχεία που ολοκληρώνουν την σκοτεινή ατμόσφαιρα του Taboo. Η συνέχεια επί της οθόνης.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved