Μπορείς να δεις αυτά τα σκίτσα χωρίς να ξύσεις το κεφάλι σου;

Η κυνική αποτύπωση της καθημερινότητας σε προκαλεί να προβληματιστείς.

Ο σύγχρονος και υπερφορτωμένος από πληροφορίες κόσμος, ο εθισμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η εξουθενωτική εργασία και καθημερινότητα, το άγχος, η απομόνωση, είναι φαινόμενα γνωστά, αλλά όχι ορατά για αυτούς που δεν μπορούν να γίνουν παρατηρητές, είτε των άλλων, είτε ακόμη και της δικής τους ζωής.

Αυτή την τρίτη ματιά μάς προσφέρει ο Γερμανός σκιτσογράφος Sergio Ingravalle, που αποτυπώνει όλα τα παραπάνω στο χαρτί, με έναν κυνικό αλλά και χιουμοριστικό τρόπο σε μία σειρά σκίτσων που φέρουν την ονομασία «Mindshots» και έχουν στόχο να προβληματίσουν.

Ο εν λόγω καλλιτέχνης ανακάλυψε και διοχέτευσε στο χαρτί το φυσικό του ταλέντο στην οπτική γλώσσα το 2010, στη διάρκεια ενός ταξιδιού του από το Σίδνεϊ στο Πεκίνο. Έτσι ξεκίνησε να ζωγραφίζει κοινωνικές αναπαραστάσεις, είτε κρίσιμες είτε απλά γελοίες, βγαλμένες όμως από την καθημερινότητα. 

Μετά από όλα αυτά τα χρόνια και σκίτσα, πλέον έχει δημιουργήσει το δικό του εικονογραφημένο βιβλίο με τα 50 καλύτερα της σειράς Mindshots, το οποίο βρίσκεται σε μια έκθεση βιβλίου στη Φρανκφούρτη, ενώ είναι δημοσιευμένο και διαθέσιμο στο Amazon.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved