Οι καλύτερες φωτογραφίες Αστρονομίας για το 2018 προκαλούν διαγαλαξιακά σκαλώματα

Ελάτε να εκτιμήσουμε το Interstellar λιγουλάκι παραπάνω.

Έχουμε διαβάσει, αλλά και γράψει, για πολλούς διαφορετικούς φωτογραφικούς διαγωνισμούς με κάθε λογής κονσεπτάκι. Τούτος, όμως, είναι με διαφορά ο πιο σκαλωματικός, ειδικά για όσους έχουν τρέλα με το διάστημα, τους πλανήτες, τα αστέρια και κάθε μεγαλοπρεπή, διαγαλαξιακή εικόνα που μπορεί να πιάσει το μάτι και ο φωτογραφικός φακός.

Η φωτογραφία που βλέπετε πιο πάνω ήταν η νικήτρια, όπως αυτή ψηφίστηκε και αναδείχτηκε από τον 10ο Διαγωνισμό Insight Investment Astronomy Photographer που διοργανώθηκε από το Αστεροσκοπείο Royal Greenwich και ανήκει στον Αμερικανό Φωτογράφο Brad Goldpaint. 

Μπορεί να μην ήταν η πιο εντυπωσιακή, μπορεί να μην περιείχε αστέρια και άλλους πλανήτες, ωστόσο αποτέλεσε μία πολύ καλή αναπαράσταση του Γαλαξία, σε ένα μαγευτικό τοπίο της Γιούτα.

Αυτή και άλλες 133 φωτογραφίες 31 κατηγοριών ξεχώρισαν και βραβεύτηκαν μεταξύ των 4.000 υποψηφίων από 91 χώρες Παγκοσμίως, κερδίζοντας έτσι μία θέση στο επίσημο φωτογραφικό βιβλίο της χρονιάς Astronomy Photographer of the Year. Όποιος θέλει να το προμηθευτεί, με 28 ευρώ μπορεί να το έχει στη βιβλιοθήκη του...

Αλλιώς, αρκείται στις παρακάτω φωτό που επιλέξαμε:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved