5 ποδοσφαιροταινίες που θα σε προθερμάνουν για το ΑΕΚ-Ολυμπιακός

Δεν περνάει η ώρα; Τσέκαρε προτασούλες κι άραξε.

Πριν δύο ΣουΚού είχαμε ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, το περασμένο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και σήμερα ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Μπουχτίσαμε(;) από ντέρμπι ρε αδερφέ! Μόνο που αν νομίζεις ότι η δράση σταματά εδώ, γελιέσαι... Την επόμενη αγωνιστική έρχεται το Άρης-ΠΑΟΚ, την μεθεπόμενη ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός και ακολουθούν Παναθηναϊκός-ΑΕΚ και Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Με λίγα λόγια στο φετινό πρωτάθλημα της Super League δεν ησυχάζεις με τίποτα.

Μια και ο Οκτώβρης εξελίσσεται σε μήνα των ντέρμπι, θέλουμε να σε κρατήσουμε σε ποδοσφαιρική τσίτα και σου δίνουμε 5 ταινίες ποδοσφαιρικού μεγαλείου.

Διάβασε, τσέκαρε βιντεάκια και στο τέλος ψήφισε την ποδοσφαιρικότερη.

 

1. Η μεγαλοφυΐα του Μπράιν Κλαφ σε 44 ημέρες στο «Damned United»

Ο Μπράιν Κλαφ είναι θρύλος στο Νησί, πάει και τελείωσε. Μια ιδιοφυΐα που έμελλε να γράψει χρυσές σελίδες στο αγγλικό ποδόσφαιρο τόσο ως παίκτης και κυρίως ως προπονητής. Μόνο που δεν ήταν όλη του η καριέρα γεμάτη επιτυχίες.

Σου έχουμε γράψει και 14 επικές ατάκες που έχει ξεστομίσει.

Το «Damned United» επικεντρώνεται στις πιο δύσκολες 44 ημέρες της καριέρας του ως προπονητής της Leeds United όπου πέρα από την επιτυχία του προκατόχου του Don Revie είχε να αντιμετωπίσει και την εχθρική ατμόσφαιρα παικτών και οπαδών σε βάρος του.  Δύσκολη αποστολή, όχι όμως για τον κύριο Κλαφ.

 

 

 

2. Φυλακόβιες καταστάσεις στο «Mean Machine»

Τα Σέλτικ-Ρέιντζερς, Μπόκα-Ρίβερ ή Μπάρτσα-Ρεάλ από αντιπαλότητα έχουν μπόλικη, αλλά κυρίως στις τάξεις των οπαδών. Σε αυτή τη ματσάρα όμως, τα συναισθήματα και οι συγκινήσεις δεν βρίσκονται στις εξέδρες, αλλά στο χορτάρι.

Ομάδα Φυλακόβιων εναντίον Ομάδας Φρουρών. Mean Machine vs The Guards. Ένα ντέρμπι με μανία και λύσσα. Ένα ματς με πολύ ξύλο και κλάδεμα, αλλά κυρίως μια ευκαιρία εξιλέωσης των καταδίκων απέναντι στους τύπους που τους κακομεταχειρίζονται. Χάνει η ομάδα με Vinnie Jones και Jason Statham; Με τίποτα…

 

 

 

3. Λίγη μπάλα, πολύ αίμα στο «Green Street»

Πριν γίνει Jax Teller, ο Charlie Hunnam ήταν ο Pete Dunham. Το πρωί δάσκαλος, το απόγευμα χούλιγκαν της West Ham. Στο πλάι του ο φοβισμένος Elijah Wood, ο οποίος σε χρόνο ρεκόρ μετατρέπεται από κολεγιόπαιδο σε αντράκι των δρόμων.

Μια ταινία με ελάχιστη, σχεδόν καθόλου, μπάλα που σε βάζει στη λογική του χούλιγκαν και της ωμής βίας. Κυρίως όμως λατρεύεις τη μεταστροφή του Frodo Baggins που εξελίσσεται από ταπεινό χόμπιτ σε κτήνος που ψοφά για αίμα.

 

 

 

3. Στο «Goal!» ο δρόμος προς τη δόξα είναι γεμάτος παγίδες

Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που ο δρόμος προς την καταξίωση ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Άλλοι πάλι χρειάστηκε να μοχθήσουν για να τα καταφέρουν. O κινηματογραφικός Santiago Munez ανήκει στη δεύτερη κατηγορία, για αυτό και έγινε ταινία.

Από τα χαμηλά στρώματα και τη φτώχια στο Μεξικό, στην ευκαιρία της ζωής του στη Newcastle και από εκεί στη διαχείριση της ζωής του επαγγελματία ποδοσφαιριστή και το σταριλίκι. Μια ταινία που σου δείχνει το πόσο δύσκολη είναι η κατάκτηση της κορυφής, αλλά κυρίως το «μανίκι» που περνάει ένας παίκτης όταν μέσα του ξυπνά η μεγαλομανία.

 

 

 

4. Αχτύπητο δίδυμο Pele-Stallone στο «Escape to Victory»

Το είδαμε ξανά πιο πάνω το story. Φυλακισμένοι εναντίον φρουρών. Μόνο που τώρα έχουμε να κάνουμε με αιχμάλωτους πολέμου εναντίον των Γερμανών κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Εχθροί στο ιδεολογικοπολιτικό πεδίο, εχθροί και στο γήπεδο.

Ο Max Von Sydow και τα υπόλοιπα «πάντσερ», έβλεπαν τους νατιπάλους με Stallone στο τέρμα και νόμιζαν πως ό,τι σούταραν θα «έγραφε», ωστόσο στο τέλος την έπαθαν διπλά. Πού να ‘ξεραν πως οι 11 αντίπαλοι διέθεταν και έναν κάποιο Pele ανάμεσά τους...

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved