7 πραγματάκια που ξεχωρίσαμε από την πρεμιέρα του MC Mayans

Τα Easter Eggs και οι αναφορές στο Sons of Anarchy που πιθανόν να μην πήρε το μάτι σου.

Οι μηχανές πήραν μπροστά, τα δερμάτινα κουμπώθηκαν και κάπως έτσι ξεκίνησε το spin off του Sons of Anarchy, MC Mayans. Η νέα ιστορία του EZ Reyes που θα είναι ο νέος prospect του κλαμπ πρόκειται να ξετυλιχτεί και το πρώτο επεισόδιο έκανε την πρεμιέρα του. Πολλά υποσχόμενο ήταν το pilot και έκανε πολλές αναφορές που πιθανόν να μην πήγε το μυαλό σου ότι μιλούσε για το Sons of Anarchy και κάποιους από τους χαρακτήρες.

Το ξετυλίξαμε το κουβάρι, βρήκαμε 7 βαρβάτα σημεία και στο παρουσιάζουμε.

 

1. H επιγραφή με το πολιτικό μήνυμα

may3

Σίγουρα δεν μπορείς να πεις το Mayans πολιτικό σόου ή οτιδήποτε σχετικό με την πολιτική, αλλά ο δημιουργός της σειράς Kurt Sutter πέρασε το μήνυμα που ήθελε για το μεταναστευτικό στην Αμερική, έστω και μέσα από μία επιγραφή. Το Divided We Fall ή Divididos Caemos  στα ισπανικά, έκανε την εμφάνιση του για να τονίσει το πόσο μεγάλο λάθος θα ήταν ένα τείχος στα σύνορα με το Μεξικό και για να επισημάνει πως άνθρωποι σαν τον EZ Reyes (σ.σ.: τον κεντρικό χαρακτήρα της σειράς) θα κάνουν την αντίστασή τους σε ένα τέτοιο πιθανό σενάριο. Έστω και μέσα από τoυς Mayans.

 

 

2. Τα κοράκια δεν είναι τυχαία

may1

Ή μάλλον το αρχικοράκι. Γιατί όπου βλέπεις κοράκια, το μυαλό σου πάει στη SAMCRO και το alias που χρησιμοποιούσαν οι Sons of Anarchy. Στη σκηνή της πρεμιέρας ωστόσο, ένα τσακάλι έτρωγε ένα πεθαμένο κοράκι καταμεσής στο δρόμο, γεγονός με το οποίο ο Sutter ήθελε να υπενθυμίσει στο κοινό του τον θάνατο του Jax – το σπουδαιότερο «Κοράκι» του Redwood. Ένας μικρός φόρος τιμής με λίγα λόγια.

 

 

3. Gemma και εσύ εδώ;

may4

«Το να έχουμε την Gemma στο πρώτο επεισόδιο δεν είναι τυχαίο. Υπάρχει λόγος και είναι κάτι το οποίο ο θεατής θα το εξερευνήσει καλύτερα στα επόμενα επεισόδια». Αυτή ήταν η ατάκα του Sutter για την συμμετοχή της Katey Seagal, η οποία έστω και με το flashback της κατάφερε να παντρέψει την παρουσία της με την εποχή που ο EZ βρισκόταν ακόμα στη φυλακή – μαζί με την σεζόν όπου βρισκόντουσαν και άλλα μέλη των SoA και είπαμε το θλιβερό αντίο στον Opie. Οπότε δεν το λες και ξεκάθαρα easter egg. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε.

 

 

4. Λίγη ποίηση και mentoring

may2

Σε μια από τις σκηνές μετά την αποφυλάκιση, ο EZ συζητάει με τον πατέρα του με τον τελευταίο να κρατάει μία ανθολογία ποίησης του Juan Ramon Jimenez – ο οποίος μάλιστα υπήρξε μέντορας του Ισπανού ποιητή Pedro Salinas. Μαθαίνουμε πως είναι ο αγαπημένος του ΕΖ ο οποίος όμως, τυγχάνει να είναι και του John Teller, του πατέρα του Jax, ο οποίος σε ένα από τα πολλά γραψίδια που άφησε για τον γιο του στην πρώτη σεζόν, επικαλείται το βιβλίο του Jimenez.

 

 

5. Και όμως υπάρχουν Sons of Anarchy

screen shot 2018 09 06 at 9 51 29 pm

Σου θυμίζει κάτι ο κύριος της φωτό; Ο Robert Patrick του Terminator 2 που αγάπησες, είχε υποδυθεί τον πρόεδρο του κλαμπ από το San  Bernardino. Όσοι έχουν δυνατή μνήμη, θα θυμούνται την εμφάνιση του σε τρία επεισόδια στην τελευταία σεζόν. Εδώ, ο πρόεδρος Packer εμφανίζεται για να στηρίξει τους Mayans στον πόλεμο τους με μία τοπική συμμορία και τιμάει την υπόσχεση του Jax στον Alvarez ότι θα μπορεί να στηρίζεται πάνω του.

 

 

6. Οι τίτλοι των επεισοδίων

may9

Για όσους μπήκαν στον κόπο να ψάξουν τα ονόματα των επεισοδίων, θα έχουν παρατηρήσει πως έχουν ονόματα ζώων στα ισπανικά. Το πρώτο λέγεται Perro/Oc που σημαίνει σκύλος, το δεύτερο Escorpion που -ναι, ΟΚ το κατάλαβες- κ.ο.κ. Ο αδέσποτος σκύλος εμφανίζεται πολύ στο πρώτο επεισόδιο και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πίστεψαν ότι πρόκειται για μία ποιητική σχεδόν αναφορά στον Jax – ότι αν είχε ποτέ μετενσαρκωθεί θα ήταν ένας αδέσποτος σκύλος. Τα κάνει κάτι τέτοια ο Sutter και δεν μας φαίνεται και πολύ περίεργο αν προσπαθεί να πετάξει μπηχτές για τον αγαπημένο του χαρακτήρα.

 

 

7. O Nονός των Mayans

may8

Όχι αλήθεια! Δεν πρόκειται για κάποιο δικό μας χαζό λογοπαίγνιο, αλλά για τον νέο τίτλο του Marcus Alvarez που ακούει στο όνομα El Padrino και στην ουσία κάνει κουμάντο σε όλες τις λέσχες των Mayans στην Καλιφόρνια. Στο πρώτο επεισόδιο έρχεται στο Όκλαντ για να βοηθήσει με τα γεγονότα που συμβαίνουν στο Σάντο Πάδρε και να…ή βασικά όχι. Προτιμούμε να δεις την συνέχεια μόνος σου και να πούμε απλώς πως η υπεροχή του Marcus Alvarez στο καστ φαίνεται από το πρώτο κιόλας λεπτό που πατάει το ποδάρι του στην ταινία.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved