Φαντάζεσαι να είχαν μιλιά και κίνηση τα αγάλματα στα μουσεία;

Ένας Ισπανός σκιτσογράφος το φαντάστηκε. 

Ελάχιστοι είναι εκείνοι που έχουν σούρτα-φέρτα με κοτζάμ Βατικανό και ο Ισπανός σκιτσογράφος Francesco Bongiorni θα μπορεί να υπηρηφανεύεται κάποτε στα εγγόνια του δίπλα από το τζάκι πως υπήρξε μια εποχή που η παπική πολιτεία ζήτησε τη βοήθειά του. 

Συγκεκριμένα, του ανέθεσαν να δημιουργήσει μια σειρά από γραμματόσημα και καρτ-ποστάλ με αφορμή το Διεθνές Έτος για τον Βιώσιμο Τουρισμό.

Έβαλε, που λέτε, το κεφάλι του να στροφάρει και στο σημείο όπου συναντήθηκε με την υπερδιεγερμένη του έμπνευση, κατέληξε σε μια σειρά η οποία δίνει έμφαση στη διαδραστικότητα των μουσείων. Μια διαδραστικότητα ολίγον τι σουρεαλιστική, καθώς περιλαμβάνει το «ζωντάνεμα» -να το πούμε έτσι- των αντικειμένων της τέχνης. Αγάλματα που κλείνουν ενοχλημένα τα μάτια τους εξαιτίας των φλας των επισκεπτών, αγάλματα που κάνουν νόημα στον τουρίστα να μιλάει πιο χαμηλόφωνα στο κινητό του καθώς περιδιαβαίνει το χώρο και πάει λέγοντας.

Βεβαιώσου ότι θα τον «κεράσεις» ένα follow στο Instagram προτού απολαύσεις με την ησυχία σου τη δουλειά του στο φωτογραφικό άλμπουμ που ακολουθεί. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved