5 φωτογραφικές συλλογές για τους λάτρεις του Ωραίου και του Γυμνού

Από τον David Lynch μέχρι την Simone και τον Rankin.

Το καλλιτεχνικό γυμνό έχει την δική του χάρη. Δεν είναι μόνο ένας πανηγυρισμός για το γυμνό σώμα, αλλά και μία διαφορετική μορφή έκφρασης που έρχεται να πει το πιο απλό και ξεκάθαρο πράγμα: το γυμνό δεν είναι ταμπού, αλλά κάτι το απόλυτα φυσιολογικό.

Ακολουθούν 5 μοναδικές φωτογραφικές συλλογές για συλλέκτες και λάτρεις του ωραίου.

 

Heimat

von unwerth heimat ce image044 06355 1705231525 id 1127211

Είναι το φωτογραφικό «παιδί» της διάσημης φωτογράφου Ellen von Unwerth που έρχεται για να παρουσιάσει την ζωή στη Βαυαρία μέσα από καθημερινές δραστηριότητες. Να λοιπόν οι γυμνές Γερμανίδες καλλονές, που οργώνουν χωράφια και καταβροχθίζουν πρέτζελ. Μία δουλειά που κράτησε 1 περίπου χρόνο και δείχνει την αισθησιακή πλευρά του γυμνού σώματος.

 

Simply Beauty

SimplyBeauty In 1494602837

Ο Ολλανδός φωτογράφος Bert Verwelius  είναι γνωστός για τα πορτραίτα των Pussy Riot που έκαναν τον γύρο του κόσμου. Όμως το Simply Beauty δεν έχει καθόλου πανκ διάθεση. Μάλλον ασπρόμαυρες φωτογραφίες  και παιχνίδια με το φως. Μάλιστα κάποιες από αυτές είναι τραβηγμένες με Polaroid οπότε θα αισθανθείς πως κοιτάς κάποιο vintage τεύχος του Playboy.

 

Nue York: Self-Portraits of a Bare Urban Citizen

EricaSimone NueYork 7x10.5 45

Η βραβευμένη φωτογράφος Erica Simone γνωρίζει από την αρχή τη Νέα Υόρκη. Χωρίς ρούχα. Ένα ατομικό φωτογραφικό πρότζεκτ με δικά της πορτραίτα, όπου προσπαθεί να εντάξει το γυμνό στην φυσιολογική καθημερινότητα. Και με τον αστικό χαρακτήρα των φωτογραφιών της τα καταφέρνει μια χαρά.

 

#NSFW

NSFW inline 1531496116

Ίσως το όνομα Rankin να σου θυμίζει κάτι. Ότι κάπου το έχεις διαβάσει αλλά δεν θυμάσαι ακριβώς που. Το πιο πιθανό λοιπόν είναι πως το είδες κάτω από μία φωτογραφία του Mick Jagger ή του Idris Elba. Σε αυτή την συλλογή, ο Βρετανός φωτογράφος παρουσιάζει τις καλύτερες γυμνές φωτογραφίες της καριέρας του, με προσθήκες από celebrities που δεν θα φανταζόσουν ότι θα πόζαραν για τέτοιες λήψεις.

 

Nudes

23264178306 4429b73f82 b

Το πρότζεκτ που δούλευε για μία τριετία ο David Lynch και το οποίο όλο ανέβαλε εξαιτίας του Twin Peaks. Πάνω από 100 φωτογραφίες επηρεασμένες από τον noir κινηματογράφο, με την σκιά και τα close-ups να πρωταγωνιστούν  σε μία υπέροχη φωτογραφική συλλογή.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved