Ο Cable στο «Deadpool 2» δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τον Thanos

Ο Brolin τίμησε δύο μαρβελικούς ήρωες χωρίς να τους καταστρέψει.

Το 2018 έχει για τα καλά το στίγμα της Marvel. Εντυπωσιαστήκαμε αρχικά με το «Black Panther», πάθαμε αμόκ με το «Infinity War» και περιμένουμε σαν τρελοί το «Captain Marvel» για να μπούμε άμεσα σε ρυθμούς «Avengers 4». Πάνω στην υπερηρωική τρέλα, ωστόσο, κάπου ανάμεσα έπρεπε να χωρέσει και το «Deadpool 2». Η ταινία που λατρεύουμε όσο τίποτα λόγω του ήρωα-προσωποποίηση του Ryan Reynolds. Του πιο «στα τέτοια μου» anti-hero που γεννήθηκε ποτέ.

Το σίκουελ του Deadpool ωστόσο πέραν του χαβαλέ και της καφρίλας του Καναδού ηθοποιού, το περιμέναμε και για ένα άλλο λόγο. Μας ανοιγοκλείνει το μάτι από κάτω:

 

cable

 

 

Ο κακός του φιλμ, ο Cable του Josh Brolin

Γενικώς από την εποχή που ο Heath Ledger έπαιξε τον Τζόκερ στο «Dark Knight» έχουμε μια έφεση στο να προσέχουμε τον κακό, ωστόσο ο ρόλος του Cable αποτελούσε ένα μεγάλο στοίχημα τόσο για τον ηθοποιό όσο και για την ίδια τη Marvel.

Κάνα μήνα πριν, περίπου, ο Brolin είχε ήδη προλάβει να αλλάξει τα φώτα στους Avengers παίρνοντας τη μορφή της μεγαλύτερης επιτομής του κακού στην ιστορία του Marvel Cinematic Universe, ως ο τύπος που εξαφάνισε τον μισό πληθυσμό της γης. Ο supervillain, Thanos του «Infinity War».

Αν έχεις απορίες, ο Κώστας Χρήστου θα στα εξηγήσει υπέροχα για τον μεγάλο αντίπαλο των Avengers.

Οι απαιτήσεις ήταν τεράστιες. Έπρεπε μέσα σε λίγο διάστημα να αποβάλει το κουστούμι του υπερδιαστημικού κακού που θαύμασαν όλοι στο «Avengers» και να εισχωρήσει μέσα σε ένα άλλο καινούργιο. Eνός τύπου θεωρητικά πολύ κατώτερου από τον Thanos, έχοντας όμως την ίδια ιδιότητα με το «Infinity War». Του κακού και ταυτόχρονα του τύπου που θα κρατήσει τις ισορροπίες κατά τη διάρκεια της ταινίας κλέβοντας αρκετό από το ενδιαφέρον για τον Deadpool. Και όπως μπορείς να φανταστείς, το γεγονός ότι η ταινία δεν φημίζεται για το σοβαρό της ύφος, δεν ήταν στα ατού του αδίστακτου μεταλλαγμένου...

 

Όσον αφορά τον Cable

Ο κακός του «Deadpool 2» έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν έναν badass κακό. Ο γιος του διάσημου ζευγαριού των X-Men, του Cyclops και της Dark Phoenix (ή αλλιώς Jean Grey), με κύρια δύναμη το ατσάλινο χέρι του (σαν του Winter Soldier) και εκπαίδευση επιπέδου black ops, είναι θανατηφόρος και θα κάνει τα πάντα για να πετύχει το σκοπό του. Με λίγα λόγια: ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ. Δεν κολλάει πουθενά. Ακόμα και αν η αποστολή του (δεν κάνω spoiler, στο trailer το είδες) είναι να σκοτώσει ένα μικρό παιδί.  

 

 

Αν όμως κάτι μάθαμε στις υπερηρωικές ταινίες, όλοι οι κακοί – αν εξαιρέσουμε τον Joker -  διαθέτουν ένα backstory που τους οδήγησε στο έγκλημα. O Cable προέρχεται από έναν κόσμο πολλά χρόνια μετά και έχει υποστεί ένα τεράστιο κακό που του αλλοίωσε την ψυχή.  Προκειμένου να αλλάξει τον ρουν της ιστορίας, σαν τον Terminator γυρίζει πίσω στο χρόνο και δεν θα ησυχάσει αν δεν διορθώσει τα κακώς κείμενα.

Για κακή του τύχη όμως πέφτει πάνω στον Deadpool που έχει αποφασίσει να το παίξει καλός κηδεμόνας. Και κάπως έτσι αρχίζει η μάχη μαζί με το ανελέητο ξυλίκι.

 

cable1

 

Το «Deadpool 2» δεν διαφέρει σε πολλά με το πρώτο φιλμ. Μπορεί κάποιες στιγμές να είναι πιο βαθύ και συναισθηματικό, αλλά η συνταγή παραμένει η ίδια. Ατάκες-καφρίλες-πιστολίδια-ατάκες-καφρίλες-σπλατεριές. Αυτό το κάτι παραπάνω ωστόσο το διαθέτει. Και αυτό είναι ξεκάθαρα ο Cable.

Πολλοί έτρεξαν να κράξουν τη Marvel που πρώτα μας έριξε τον Thanos και μετά από λίγες μέρες τον σκληρό δε αλλά σε περισσότερα σημεία πιο αδύναμο Cable, ωστόσο η τακτική να τους βάλει με αυτή τη σειρά ήταν 100% σωστή. Διότι ο τρόπος που έπαιζε ο Brolin δεν μας έβαλε ποτέ στο καλούπι της σύγκρισης.

Ο Thanos μπορεί να είναι ο απόλυτος κακός, να αφανίζει πληθυσμούς με ένα χτύπημα των δακτύλων του, ακόμα και αν βαθιά μέσα του έχει συναισθήματα, αλλά ο Cable είναι κάτι άλλο. Είναι ο τύπος που θα αποτελέσει το κατάλληλο match για τον Deadpool, είναι το κάτι διαφορετικό σε μια ταινία με ασόβαρο ύφος, που όμως στο τέλος έχει κάτι που σε κερδίζει. Που σε κάνει να πάρεις το μέρος του.

 

cable2

 

 

Μέσα από την σκληράδα του διακρίνεις ένα μεγάλο πόνο που τον μοιράζεσαι μαζί του και έστω και για λίγο σε κάνει να αναρωτιέσαι αν όντως είναι αυτός ο κακός της υπόθεσης.

Αν δεν έχεις δει την ταινία, το «Deadpool 2» πέρα από τη μη σοβαρή του φύση, θα σου κρατήσει ενδιαφέρον σε όλη τη διάρκεια της. Διότι ακόμα και ο αντι-ήρωάς μας χρειάζεται πλάι του έναν σοβαρό τύπο για να τον προσγειώνει. Πλάι του είπα ε; To βουλώνω, δες την ταινία σύντομα. Κυκλοφορούν spoiler-άδες εκεί έξω.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved