Ο Thanos δίνει αξία στο αξεπέραστο μεγαλείο του Infinity War

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τον τύπο που απειλεί ένα ολόκληρο σύμπαν.

Μέχρι τώρα, τον βλέπαμε στα post-credits των ταινιών της Marvel να περιστρέφεται στην καρεκλίτσα του. Στη συνέχεια έκανε την εμφάνιση του στους Φύλακες του Γαλαξία και σιγουρευτήκαμε πως θα ακολουθήσει το στόρι των κόμιξ. Ο Ultron μοιάζει μυρμήγκι μπροστά του. Αυτός είναι ο Σκοτεινός Άρχοντας του Μαρβελικού Σύμπαντος. Ο Thanos.

Το Avengers: Infinity War κάνει την πρεμιέρα του σήμερα αλλά δεν πρόκειται να σου κάνουμε spoilers. Μπορούμε όμως να δούμε παρεΐτσα ποιος είναι ο ζόρικος Τιτάνας που απειλεί το σύμπαν. Know your enemy που λένε, ναι;

 

Πότε έσκασε μύτη στα κόμιξ;

Infinity Gauntlet Thanos Top Image

O Thanos έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 1973 στο 55ο τεύχος του Iron Man. Όπως και η υπόλοιπη κομπανία των Celestials και των Eternals, δημιουργήθηκε από τους Jim Starlin και Mike Friedrich με στόχο να επικεντρώσουν στο πρόσωπο του την δίψα για δύναμη. Ο Jack Kirby σε παλιότερη συνέντευξή του, είχε δηλώσει πως ο Darkseid είχε αποτελέσει μέγιστη έμπνευση για την δημιουργία και κυρίως το πως έδειχνε ο Thanos. Ο χαρακτήρας έγινε διαχρονικός και αγαπήθηκε πολύ από το κοινό. Μάλιστα το 2013 οι Jason Aaron και Simone Bianchi του αφιέρωσαν ένα mini-series από 5 graphic novels με τίτλο Thanos Rising, που περιγράφει όλη την πορεία του Τιτάνα στον κόσμο της Marvel.

 

Από που βαστάει η σκούφια του;

657673671a2b50142c0dfc900fd5ddfecf39baa9 hq

Είναι απόγονος των Eternals, μίας αρχαίας εξωγήινης φυλής, που δημιουργήθηκαν από τους ακόμη πιο παλιούς Celestials με στόχο να προστατεύουν την Γη. Αλλά τελικά το σχεδιάκι δεν πέτυχε. Ο Τhanos γεννήθηκε στον δορυφόρο του Κρόνου, τον Τιτάνα, και είχε πατέρα έναν από τους πιο ζόρικους Eternals που άκουγε στο όνομα Mentor και ήταν ένα από τα πιο λαμπρά μυαλά του πλανήτη. Δυστυχώς, ούτε εκείνος δεν κατάφερε να μαζέψει τον αλητάμπουρα τον γιο του από τον νιχιλισμό που είχε στο κεφάλι, με αποτέλεσμα πατέρας και γιος να γίνουν θανάσιμοι εχθροί. Τόσο τσόγλανος ήταν ο Thanos που δεν δίστασε να ξεκληρίσει και τον τόπο που γεννήθηκε.

 

Τι ζόρι τραβάει γενικότερα;

Avengers Infinity War trailer Thanos armor header 1

Ο Thanos θα μπορούσε να ήταν και φαν του Ζαν-Πολ Σαρτρ. Στο περίπου. Πιστεύει πως η ζωή δεν έχει κανένα νόημα αν δεν υπάρχει απόλυτη ισορροπία. Και ειδικά στο κομμάτι του υπερπληθυσμού, με τον κοσμάκη να τσακίζει τους φυσικούς πόρους ενέργειας. Τι κάνει λοιπόν; Τριγυρνάει στους γαλαξίες και αποδεκατίζει τον κοσμάκη στους πλανήτες έτσι ώστε να…διατηρεί την ισορροπία. Δεν μιλάμε όμως για δεκάδες αλλά τρισεκατομμύρια και βάλε κόσμο  που πεθαίνει κάτω από τις στρατιές του.

 

Έχει ζόρικες υπερδυνάμεις;

landscape 1452510174 movies thanos infinity gauntlet marvel cinematic universe

Όταν είσαι αρκετών χιλιάδων ετών σε ηλικία, προφανώς και οι δυνάμεις σου είναι ζόρικες. Μέσα στο κομμάτι της διαστημικής υπερδύναμης και της τηλεκίνησης, βάλε και τα μανούλια τα Infinity Stones που τα μαζεύει για το γάντι του. Δεν θα σου πούμε τι αποκτάει με το κάθε πετράδι, αλλά το σίγουρο ήταν πως και πριν από τα Infinity Stones δεν τον έβαζες κάτω εύκολα. Παρότι το τετράγωνο μοβ σαγόνι του σε προδιαθέτει να του το τσακίσεις.

 

Τα καταφέρνει καλά ο Josh Brolin στον ρόλο;

0003

Ειδικότερα, η μεγάλη «καινοτομία» του Infinity War είναι πως βάζει θεαματικά τον Thanos στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Δεν έχεις την ομάδα των Εκδικητών που προσπαθεί να σταματήσει άλλον έναν τύπο. Όχι. Αυτή τη φορά έχεις έναν τύπο που προσπαθεί να παραμερίσει τις μύγες που συναντά για να ολοκληρώσει το σχέδιο του. Και αυτές οι μύγες είναι οι ενωμένοι ήρωες της Marvel. Για την ακρίβεια, ο Brolin είναι τόσο καλός στην ταινία που θα ξενερώσεις να τον δεις ως Cable στο νέο Deadpool. Σκληρός, αφοσιωμένος στο έργο του και κακός όσο δεν πάει, ο Thanos δεν είναι απλά ένας ζόρικος αντίπαλος.

Είναι ο θάνατος προσωποιημένος.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved