Αν θυμάσαι ΑΥΤΑ τα 10 κινούμενα σχέδια, σίγουρα ΔΕΝ σε αγγίζει το αλτσχάιμερ

Κάποτε έλιωνες μαζί τους, σήμερα όμως τα έχεις(;) ξεχάσει.

Άπειρες ώρες μπροστά στην τηλεόραση, άπειρες φωνές από μπαμπά και μαμά που δεν έβγαινες από το δωμάτιό τους και ασταμάτητες απειλές ότι θα πετάξουν την τηλεόραση από το παράθυρο.

«Spiderman», «Batman», «Ironman», «Scooby-Doo», «Woody Woodpecker» και άλλα τόσα καρτούν μας έκαναν να λιώνουμε δίχως σταματημό και (κυρίως) ντροπή, αντί να πηγαίνουμε στο πάρκο ή στα ανοιχτά με τους φίλους μας. Ωστόσο, πέραν των παραπάνω υπήρχαν και άλλες σειρές με λιγότερη προβολή, με τις οποίες είχαμε πάθει εξίσου μεγάλη πλάκα, αλλά όσο περνούσαν τα χρόνια ξεχάστηκαν. 

Το FHM ωστόσο μας έδωσε την ιδέα και εμείς είπαμε να θυμηθούμε τις 10 σειρές κινουμένων σχεδίων που παρά το γεγονός ότι δεν είχαν την προβολή των ηρώων της Marvel, δεν υπήρχε περίπτωση να χάσουμε επεισόδιο. Μπορεί με το πέρασμα του χρόνου να τις ξεχάσαμε, αλλά είναι βέβαιο πως μια ματιά να τους ξαναρίξουμε, θα νοσταλγήσουμε τα παιδικά μας χρόνια.

ΥΓ: Αφού τις διαβάσεις, θα θέλαμε να μας πεις στο poll (στο τέλος του άρθρου) ποια από τις 10 «ξεχασμένες» έβλεπες με μεγαλύτερη μανία.

 

1. Taz-mania

Δεν χρειαζόταν τον Bugs Bunny παρέα για να τον αγαπήσεις. Ο Tazz είχε δική του σειρά, δικό του σπιτικό και ακόμα πιο δαιμόνια οικογένεια από τον ίδιο. Μια σειρά που μετέφερε την τρέλα του σπιτιού, αναγκάζοντάς μας να του δώσουμε συγχωροχάρτι για τον τρελό του χαρακτήρα.

 

2. James Bond Jr.

Ο James Bond έχει βγει στη σύνταξη, ωστόσο υπάρχει κάποιος στην οικογένεια που συνεχίζει την παράδοση. Ο συνονόματος ανιψιός του, είχε και το όνομα και το κατασκοπικό πνεύμα αλλά και τη χάρη στις γυναίκες. Ένα είναι το σίγουρο. Δεν σταματήσαμε να χορταίνουμε επικίνδυνες αποστολές, μεγάλες εκρήξεις, γκατζετάκια και άπειρη δράση σε κινούμενα σχέδια. Μέχρι και τον Jaws σε καρτούν είχαμε την τύχη να δούμε.  

 

3. Recess

Ένα σχολείο απόλυτη τρέλα. Ο T-Jay και η παρέα του είχαν βαλθεί να στείλουν στο τρελοκομείο τον διευθυντή και τους δασκάλους του σχολείου της 3ης οδού και όλους εμάς τιμωρία από τους γονείς μας επειδή επηρεαζόμασταν από τις σκανταλιές τους. Πώς να μην πάρεις διαγωγή μετριοτάτη μετά; 

 

4. Heathcliff the Cat

Από τον Silvester, τον Tom μέχρι και τον Garfield δεν υπήρχε κάποιος γάτος μάγκας και νταής. Μέχρι που ήρθε ο Heathcliff και μας δίδαξε το πώς είναι να είσαι γάτος του δρόμου και να το ζεις στα στενά. Όλες οι θηλυκές γάτες έτρεχαν από πίσω του. Και όταν έβλεπε σκύλο; Τον έκανε γιο-γιο.

 

5. Conan The Adventurer 

Χρόνια μετά την ερμηνεία του Arnie και πριν την ανακοίνωση ότι βγαίνει νέα τηλεοπτική σειρά του αγαπημένου Βάρβαρου των παιδικών μας χρόνων, ο Conan σήκωνε το ξίφος και έδινε άγρια ομορφιά στα πρωινά μας, παρέα με το μιλκομπούκαλο και τη μπουγάτσα.

 

Μπορεί να μην έχει ανακοινωθεί ποιος θα παίξει τον νέο Conan, ωστόσο το Ratpack σου έχει προτείνει 5 Έλληνες που μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του ρόλου.

 

6. The Legend Of Prince Valiant 

Ο Βασιλιάς Αρθούρος είναι η κεφαλή του Camelot, ωστόσο όσο μεγάλωνε χρειαζόταν βοήθεια. Και πάνω που αγχωνόμασταν για την κυριαρχία του στο Ηνωμένο Βασίλειο, έσκασε μύτη ο πρίγκιπας Valiant σαν ιππότης εξ ουρανού και το πρόβλημα λύθηκε. Άλλωστε όσο είχε τη βοήθεια του μάγου Merlin δεν θα μπορούσαν να πάνε πολλά πράγματα στραβά.

 

7. Mighty Max 

Το όνειρο όλων των μικρών αγοριών. Να μπορούν φορώντας ένα κουλ καπέλο να ταξιδέψουν σε μια άλλη διάσταση, πολεμώντας δράκους και τέρατα. Τέτοια ήταν η μανία με τον Mighty Max στις αρχές του '90, που το Polly Pocket παιχνίδι του είχε μεγαλύτερη επιτυχία και από την ήδη επιτυχημένη σειρά.

 

8. Beast Wars 

Μπορεί να συνήθισες τα Transformers όπως τα έμαθες στις ταινίες του Michael Bay, ωστόσο τα ζώα που μετατρέπονταν σε ρομπότ-μαχητές έβγαζαν πολύ γούστο. Ζώα και δεινόσαυροι γίνονταν ένα, οι καλοί και οι κακοί έπαιρναν θέση μάχης και η εξέγερση των μηχανών κάθε πρωί του Σαββάτου ήταν μια συνήθεια που έγινε λατρεία.

 

9. Captain Planet

Μια παρέα παιδιών έχουν στα χέρια τους ο καθένας από ένα δαχτυλίδι με σπέσιαλ δυνάμεις. Όταν τα πράγματα στραβώνουν, ενώνουν τις δυνάμεις και έρχεται η λύτρωση. Ζήτω ο Captain Planet! Αν τον υποδυθεί μάλιστα και ο Leonardo DiCaprio, όπως ισχυρίστηκε πρόσφατα, θα έχουμε έναν παραπάνω λόγο να χαιρόμαστε για τον ήρωα των παιδικών μας χρόνων.

 

10. Gargoyles

Ο Goliath και η παρέα των αγαλμάτων, μόλις πέσει ο ήλιος ξυπνούν και μετατρέπονται σε δαίμονες-προστάτες της Νέας Υόρκης. Μία σειρά που επί μια τριετία δεν άντεχες να χάνεις επεισόδιο προκειμένου να μάθεις την ιστορία των ανατριχιαστικών φιγούρων των Gargoyles στον σύγχρονο κόσμο. Μια φορά να μην έβλεπες τη σύγκρουση Goliath και (του ομογενή) David Xanatos σε έπιανε η καρδιά σου.

 

Έφτασε η ώρα της αλήθειας. Με ποια από αυτές έλιωνες περισσότερο;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved