Οι 8 φωτογραφίες που θα προκαλέσουν ταύτιση σε κάθε βιβλιόφιλο

Από τον εμβληματικό Steve McCurry.

Αν σκεφτείς πως το συγκεκριμένο φωτογραφικό project αποτελεί έμπνευση ενός ανθρώπου που το 1985 κατάφερε να αιχμαλωτίσει στο φακό του μία από τις πλέον εμβληματικές εικόνες του προηγούμενου αιώνα, δηλαδή αυτήν:

 

People Different people Afghan girl photo 030376 1

τ

ότε εύκολα αντιλαμβάνεσαι πως, δεν μπορεί, κάτι δυνατό θα έχει σκαρφιστεί. Και πράγματι, ο Steve McCurry φρόντισε να βγάλει τον καλύτερό του εαυτό στο έργο του με τίτλο «On Reading». 

Ο τίτλος δεν αφήνει και πολλά πράγματα στη φαντασία: νέοι και γέροι, πλούσιοι και φτωχοί, κοσμικοί και λαϊκοί, άνθρωποι κάθε τάξης, θρησκείας, εθνικότητας και κοινωνικού backround χαμένοι μέσα στις σελίδες ενός βιβλίου. Ένα σύνολο εικόνων που κατάφερε να «αιχμαλωτίσει» μέσα από το τεσσάρων δεκαετιών ταξίδι του ανά τον κόσμο. 

«Είμαστε διαφορετικοί και ταυτόχρονα είμαστε όλοι ίδιοι», αναφέρει ο ίδιος ο McCurry. «Με διασκεδάζει το γεγονός πως είτε μιλάμε για έναν εύπορο και εκλεπτυσμένο, είτε για κάποιον που στέκεται σε κάποιον δρόμο του λεγόμενου τρίτου κόσμου ή σε μια αίθουσα διδασκαλίας μιας απομακρυσμένης περιοχής, το διάβασμα είναι ίδιο για όλους. Αφορά σε μια ενιαία και απαράλλαχτη πράξη. Είναι ένας κοινός παρονομαστής της ανθρωπότητας, κάτι που απολαμβάνουμε όλοι ανεξάρτητα από την οικονομική ή κοινωνική μας θέση.»

Καλά τα λέει. Κι ακόμα καλύτερα τα αποτυπώνει. Για δες.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved