Όταν ο Jimi Hendrix διασκεύασε το Mannish Boy του Muddy Waters

Πάει στραβά η μέρα σου; Αυτό θα σε στρώσει.

Δυστυχώς για την ανθρωπότητα, ο Jimi είχε μόλις 27 χρόνια στη διάθεση του για να δημιουργήσει μουσική. Και ειλικρινά αν ζούσε σήμερα, το πιο πιθανό είναι να είχαμε γίνει μάρτυρες σε τεράστια μουσικά επιτεύγματα που θα είχε καταφέρει και που τρομάζουμε να τα φανταστούμε.

 

 

Ο Jimi ωστόσο ήταν καλλιτέχνης με όλη την έννοια της λέξης. Αντιλαμβανόταν την μουσική με έναν δικό του ξεχωριστό τρόπο. Το καλύτερο; Δεν φοβόταν να πειραματιστεί. Το καταλάβαινες από τις βρωμοροκιές μέχρι τα πιο ψυχεδελικά blues του. Μία τέτοια προσέγγιση είχε κάνει και στα κομμάτια ενός άλλου τεράστιου καλλιτέχνη, που αναγνώριζε πάντα ως μέγιστη πηγή έμπνευσής του. Του Muddy Waters.

Στις 9 Μαρτίου θα κάνει την εμφάνισή της μία ακυκλοφόρητη συλλογή με αδημοσίευτα τραγούδια του Jimi, με το όνομα Both Sides of The Sky. Μέσα σε αυτή υπάρχουν και αρκετές διασκευές όπως η παρακάτω. Η δισκογραφική θέλησε να μοιραστεί ένα preview με το τι πρόκειται να ακούσουμε και έδωσε στην δημοσιότητα την άκρως ψυχεδελική έκδοση του Mannish Boy, όπως μόνο ο Jimi θα μπορούσε να την εκτελέσει.

Και θα σου φτιάξει την ημέρα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved