Σήμερα θα σταθείς πλάι-πλάι με τους Ναΐτες του Knightfall

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την μεσαιωνική σειρά του History Channel.

Προφανώς και χαίρεσαι όταν βλέπεις τηλεοπτικές σειρές του History Channel. Οι άνθρωποι το είχαν ούτως ή άλλως με τα ντοκιμαντέρ, αλλά τα τελευταία χρόνια δείχνουν να το κατέχουν και με τις σειρές.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων το Vikings, που εστίασε σε κάτι περισσότερο από τα τσεκούρια που ανοίγουν κεφάλια. Εστίασε στον τρόπο ζωής και στον μύθο γύρω από τον αντίστοιχο «Αχιλλέα» των Σκανδιναβών. Και μπράβο τους.

Τώρα όμως ήρθε η σειρά του πιο ζόρικου Τάγματος Ιπποτών μετά τους Ιωαννίτες.

A E Networks Knightfall Knights Templar history 1 670x388

 

Οι Ναΐτες κάνουν πρεμιέρα σήμερα μέσα από το Knightfall στο History Channel και σου κάνουμε ένα μίνι intro για το τι έχεις να περιμένεις. Εκτός από αίμα και πόνο.

 

Οι Ναΐτες ήταν πέρα για πέρα αληθινοί

The Templars in Knightfall

Ήταν το 1119 όταν ο γάλλος ιππότης, Ουγός του Παγιέν, πλησίασε τον αυτοκράτορα Βαλδουίνο τον Β’ με μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση. «Μεγαλειότατε αφού σφάζουμε που σφάζουμε στο όνομα του Θεούλη, θέλετε να κάνουμε ένα ντιλ να σφάζουμε και στο δικό σας το όνομα και να μοιραζόμαστε τα κέρδη από το πλιάτσικο;». Πολύ του άρεσε του Βαλδουίνου η ιδέα να έχει τα δικά τους Ες Ες που έλεγε και ο Τσιφόρος και κάπως έτσι, από μία μικρή δύναμη φτωχών στρατιωτών, οι Ναίτες έφτασαν να κάνουν ένα πλούσιο και βαρβάτο Τάγμα που έπαιξε σημαντικό ρόλο στους πολέμους των Σταυροφοριών. Να φανταστείς ότι οι τύποι έδιναν αναφορά ΜΟΝΟ στον πάπα. Αρκετά χρόνια αργότερα, το 1229 είχαν αρνηθεί να συμμετάσχουν στη στέψη του βασιλιά Φρειδερίκου Β’ της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, επειδή τον είχε αφορίσει ο μπαμπάς τους, πάπας Γρηγόριος Θ’. Κράτος εν κράτει δηλαδή.

 

Ποιους θα δεις στο σόου

Knightfall TV Series 417718521 large

Η αλήθεια είναι πως τα ονόματα δεν είναι οι mainstream συνηθισμένοι αστέρες του Hollywood. Ο Τοm Cullen είναι πιθανότατα ο πιο αναγνωρίσιμος στο καστ, με προηγούμενες συμμετοχές στα Downtown Abbey  και Gunpowder. Θα παίζει τον Landry, έναν ιππότη που αναζητά το Ιερό Δισκοπότηρο και θα προσπαθήσει να αναζητήσει μπόλικους ιππότες-οπαδούς στην αναζήτησή του. Στη συνέχεια έχουμε τον Simon Merrells, κυρίως γνωστό μέσα από το τηλεοπτικό Spartacus και τον Padraic Delaney που έκανε το πέρασμα του από το Tudors. Και οι δύο θα ενσαρκώσουν ιππότες του Τάγματος.

Από μεσαιωνικές σειρές έχουμε μπόλικες προτάσεις. Τσέκαρε.

 

Για να σε βάλουμε λίγο στο κλίμα…

Knightfall

Ξέρουμε πως το στόρι τοποθετείται περίπου 200 χρόνια μετά την ίδρυση του Τάγματος. Οι Ναΐτες έχουν χάσει το τελευταίο τους οχυρό στην Άκρα -που για χρόνια ολόκληρα τα στρατεύματα προστάτευαν τους πιστούς στους Αγίους Τόπους- και προσπαθούν να κρατήσουν την γραμμή τους με νύχια και με δόντια. Η σειρά ωστόσο θα μας ταξιδέψει από την  Ιερουσαλήμ μέχρι την Γαλλία και από την σχέση τους με τον πάπα μέχρι την ρήξη  με τον βασιλιά Φίλιππο τον Δ’. Κοινώς θα μάθεις και ιστορία.

 

Θα μάθεις και τον τρόπο ζωής τους

Knightfall FrontPage 1

Μακριά από το ποτό και τις γυναίκες, η ζωή ενός Ναΐτη ήταν αφιερωμένη στο Τάγμα και μόνο. Κυρίως όμως ξεχωρίζαν για τις πολεμικές τους ικανότητες. Από τα πρώτα κιόλας λεπτά που θα δεις την πολιορκεία της Άκρας, θα λάβεις μία γερή δόση ιπποτικής στρατηγικής. Οι Ναΐτες ήταν τόσο καλά οργανωμένοι που έφεραν τους σχεδιασμούς στρατηγικής τους μέχρι την Ευρώπη. Οι πόλεις οχυρώθηκαν καλύτερα, οι στρατιώτες ήταν καλύτερα εκπαιδευμένοι και σε γενικές γραμμές, έπαιξαν κομβικό ρόλο στη δημιουργία συστηματικών και οργανωμένων στρατών. Όχι παίζουμε.

Trailer έχουμε;

Αν έχουμε λέει; Μόνο ένα;


Άντε και καλές σπαθιές.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved