Τι να τους κάνεις τους ζωολογικούς κήπους αν έχεις αυτό;

Σε μια επαρχία της Ιαπωνίας οι αγρότες βαράνε ταβάνι δημιουργικότητας.

Το πιο κοντινό που έχω υπάρξει σε αγρότης, ήταν κάπου εκεί στα 8-10 μου χρόνια που ανέβαινα τα καλοκαίρια στη γενέτειρά μου την Κατερίνη και συμμετείχα στην συγκομιδή φράουλας. Πέρα από το χαβαλέ, η μοναδική καλλιτεχνική χροιά που είχε η όλη φάση ήταν τα κλαρίνα που ακουγόντουσαν από το βανάκι του μπάρμπα μου.

Δυόμιση δεκαετίες μετά και δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, στην επαρχία της Ιαπωνίας Niigata συγκεκριμένα, η σύνδεση ανάμεσα σε αγροτιά και τέχνη δεν φαντάζει ως σύντομο ανέκδοτο. Κι αυτό διότι στο συγκεκριμένο μέρος τα τελευταία 9 χρόνια διοργανώνεται το Wara Art Festival. Όπου Wara, τα υπολείμματα άχυρου από τη συγκομιδή ρυζιού που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

Μην πάει χαμένο, σου λένε, ας τα μαζέψουμε και ας φωνάξουμε τους φοιτητές από το γειτονικό Πανεπιστήμιο Τεχνών Musashino για να φτιάξουμε γιγαντιαίες δημιουργίες που θα απεικονίζουν λιοντάρια, γορίλες, κροκόδειλους, ρινόκερους και άλλα τέτοια καλούδια από τον λατρευτό κόσμο της πανίδας. 

Με αυτά και με αυτά, καταλήγουμε στις ομορφιές που απεικονίζονται στο φωτογραφικό άλμπουμ που ακολουθεί.©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved