O Dj Solomun θα σου μάθει τη μελωδική πλευρά της Ηouse

Το ζήσαμε από πρώτο χέρι στο Gazi Music Hall.

 

Ας γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις…

Δεν είσαι και υποχρεωμένος να ξέρεις τον DJ Solomun.

Αποκλείεται, όμως, να μην έχεις ακούσει το παρακάτω remix.
 

 

Το συγκεκριμένο remix των «Noir & Hayze» απέφερε στον Dj Solomun το βραβείο «Remix of the Year» το 2011 από το Resident Advisor και έγινε το πλατύσκαλο για να ονομαστεί «Dj of the Year» έναν χρόνο μετά, από το παγκοσμίου φήμης μουσικό περιοδικό Mixmag. Ακολούθησε η αναγνώρισή του ως «Producer of the Year» σε μία από τις μεγαλύτερες εμφανίσεις του στην Ίμπιζα, αλλά και ως «Best International DJ» στα Cool Awards της Βραζιλίας.

Η λογική και το μότο του Solomun λέει πως από τη στιγμή που οι άνθρωποι έχουν συναισθήματα, μπορούν να τα μεταφέρουν και να τα εξωτερικεύσουν σε μία πίστα. Αυτό, ο Βόσνιος Dj, το πήρε, το έκανε «σημαία» και το… μελοποίησε μέσω των κομματιών του, στη βάση των οποίων υπάρχει η deep house, αναμεμειγμένη με funk μπασογραμμές, μελωδίες που προκαλούν ευφορία και συναισθηματικά φορτισμένα φωνητικά.


Ο Dj Solomun, στα νεανικά του κιόλας χρόνια, αποκάλυψε τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες γυρίζοντας ταινίες μικρού μήκους για να ανακαλύψει στη συνέχεια το πάθος του για τη μουσική και να ξεκινήσει τη συλλογή βινυλίων με τα οποία «έντυνε» τα πάρτι των κολλητών του.

Έμαθε από έναν φίλο του τα… κατατόπια της μουσικής παραγωγής και το 2005 ξεκίνησε να φτιάχνει δική του μουσική, φτάνοντας μέσα σε μία δεκαετία να αποτελεί έναν από τους πιο γνωστούς Djs της deep house, με επιστέγασμα το περίφημο «Boiler Room» του 2015 που έγινε ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα βίντεο (αυτή τη στιγμή έχει κοντά στα 28,5 εκ. views), αλλά και το remix «Foals» των Late Night που έπαιξε στην ταινία «Criminal» με τους Kevin Costner και Ryan Reynolds (κοντά στα 21,5 εκ. views).


Το περασμένο Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, ο DJ Solomun «γέμισε» το Gazi Music Hall με τους ήχους του, όπως και 10 μέρες νωρίτερα το Fix Factory Of Sound της Θεσσαλονίκης.

22045888 1503972203030895 1657196938713685139 n


Οι χώροι πλημμύρισαν από κόσμο και μελωδίες, με τον Βόσνιο DJ να συστήνει μία άλλη πλευρά της house. Τη δική του…



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved