Πόσο ζόρικο είναι για ένα εστιατόριο να κερδίσει αστέρι Michelin;

Αυτό το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει όλη την σκληρή δουλειά στα άδυτα της κουζίνας.

Είναι η μεγαλύτερη αξίωση για έναν σεφ και για το εστιατόριο στο οποίο εργάζεται. Επιβραβεύει, όχι μόνο τις γεύσεις, αλλά όλες εκείνες τις μικρές λεπτομέρειες που εσύ δεν προσέχεις ποτέ. Από το σερβίρισμα και το ντεκόρ, μέχρι την παρουσίαση των πιάτων, την φαντασία του καταλόγου και όλα εκείνα που μετατρέπουν ένα απλό γεύμα σε μία αξέχαστη εμπειρία.

Ο Δανός κινηματογραφιστής Rasmus Dinesen με το Michelin Stars – Tales From The Kitchen θέλησε να φέρει στο φως όλες εκείνες τις ιστορίες που εξελίχθησαν στις μεγαλύτερες κουζίνες του κόσμου και οδήγησαν στην επιβράβευση με αστέρια Michelin. Ο Dinesen συνάντησε 15 βραβευμένους σεφ που περιέγραψαν όλη την σκληρή προετοιμασία και τον σκοτεινό πόλεμο των εστιατορίων.

Το ντοκιμαντέρ είναι προγραμματισμένο να προβληθεί στο φεστιβάλ κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν στις 23 Σεπτεμβρίου και είναι για όλους εκείνους που λατρεύουν τις γαστριμαργικές ιστορίες και θέλουν μία πιο ειδική ματιά στον τομέα της βραβευμένης εστίασης.