Άγριοι Σαμουράι προκαλούν σπλάτερ μακελειό στο «Blade of the Immortal»

O Takashi Miike το έχει ακόμα. Στην 100η του ταινία.

Υπάρχουν κάποιες λέξεις που προκαλούν ρίγη συγκίνησης σε πολλούς από εμάς. Όπως η λέξη «σπλάτερ». Η λέξη «σαμουράι». Η λέξη «graphic novel». Και όλα αυτά θα υπάρχουν στην 100η ταινία του γίγαντα Takashi Miike, που αποτελεί μια κινηματογραφική μεταφορά του γνωστού manga «Blade of the Immortal».

Ο αγαπητός σκηνοθέτης από την Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου έχει γράψει τη δική του ιστορία του σινεμά, έχει εκατομμύρια οπαδούς που τον ακολουθούν πιστά μέσα από την ατέλειωτη φιλομογραφία του (δες εδώ!), και είναι λίγο κρίμα να αντιμετωπίζεται από κάποιους ως απλά μια cult φιγούρα.

Στο «Blade of the Immortal» θα παρακολουθήσουμε άλλη μια φορά αυτό που κάνει πολύ καλά: άγριους σαμουράι να μακελεύουν ό,τι βρουν μπροστά τους σε ένα σπλάτερ ντελίριο. Μάλιστα ο πρωταγωνιστής βρίσκεται στην ευχάριστη (ή δυσάρεστη, όπως το δει κανείς) θέση να μην πεθαίνει με την καμία. Έτσι τον κόβουν, τον πετσοκόβουν αλλά εκείνος επανασυρμολογείται, σαν ένα μείγμα ανάμεσα σε απέθαντο ζόμπι και Transformer.

Αν σε ψήνουν αυτά που διαβάζεις, μπορείς να ρίξεις και μια ματιά στο εξαιρτεικό «13 Assasins» που υπέγραψε πριν κάποια χρόνια ο σκηνοθέτης. Και να αφεθείς στη samurai meets splatter μαγεία του.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved