Όλα όσα ξέρουμε για το Star Wars: The Last Jedi

Οι νέοι χαρακτήρες, η πλοκή και το μεγάλο στοίχημα του σκηνοθέτη Rian Johnson.

Την τελευταία φορά που αντικρίσαμε την Rey, είχε εντοπίσει τον Luke Skywalker στο απομονωμένο νησί του, δίνοντας του το φωτόσπαθό του και ζητώντας να την εκπαιδεύσει. Και είναι κάπου εδώ που περιμένουμε την επόμενη ταινία, το The Last Jedi για να ξαναζήσουμε τον μύθο του Star Wars που ξεκίνησε ο George Lucas.

000263249hr

Το νέο τεύχος του Entertainment Weekly, που έχει τον Mark Hamill στο εξώφυλλο του, παρουσίασε μερικά πράγματα που αναμένουμε να δούμε στη νέα ταινία και που θα μας θυμίσουν πολύ το The Empire Strikes Back. Ιδού τι ξέρουμε.

ew1478 210631263880

Τη στιγμή που η Rey εκπαιδεύεται πρέπει ταυτόχρονα να αντιμετωπίσει και τον σκοτεινό κόσμο του Luke ο οποίος έχει απογοητευτεί με την κατάληξη των Jedi. Την ίδια στιγμή ο Finn, παρότι προσπαθεί να ξεφύγει από τον πόλεμο, θεωρείται ήρωας από την Αντίσταση μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας και καταλήγει σε μία μετρόπολη ώστε να βοηθήσει στις ετοιμασίες της Επανάστασης. Με λίγα λόγια, γίνονται σιγά-σιγά οι ετοιμασίες για την μεγάλη σύγκρουση.

Αυτό που μας βάζει ωστόσο σε σκέψη είναι το εξής. Αυτή η ταινία δεν έχει σκηνοθέτη τον άρρωστο με τα Stars Wars, J.J. Abrams, αλλά τον Rian Johnson. Παρότι μεγάλωσε και αυτός με τον Lucas, δεν υπήρξε ποτέ μεγάλος φαν του saga. Η μεγάλη απορία λοιπόν, είναι αν θα παραδώσει κάτι εξ’ ολοκλήρου καινούργιο, ή απλά θα ακολουθήσει τα χνάρια του Empire Strikes Back. Είναι μία τακτική που είδαμε και στη πρώτη ταινία από τον Abrams και η αλήθεια είναι πως δεν θα θέλαμε ένα σίκουελ που θα ακολουθεί την ίδια ακριβώς τακτική. Ο Johnson δήλωσε στο περιοδικό ότι «Προσπάθησα να αποφύγω τους παραλληλισμούς και να δώσω την οπτική που αντιστοιχούσε με βάση τα γεγονότα». Που το λες και καλό διότι αναφέρει ότι «ξεφεύγει» από τι προηγούμενες ταινίες. Ελπίζουμε λοιπόν για τα καλύτερα.

starwars lastjedi finn piloting frontpage 700x364

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε τους ηθοποιούς που θα εμφανιστούν στη νέα ταινία. Ο Mike Quinn ενσαρκώνει τον έμπορο όπλων Nien Nunb (τον είδαμε στο Return of the Jedi) και τον Simon Pegg στο ρόλο του Unkar Plutt. Ο Benicio del Toro ενσαρκώνει έναν άγνωστο μέχρι τώρα χαρακτήρα και ο Domnhall Gleeson τον Στρατηγό Hux, ενώ οι Gareth Edwards, Tom Hardy και Justin Theroux θα κάνουν cameo εμφανίσεις

H ταινία κυκλοφορεί στη χώρα μας στις 14 Δεκεμβρίου.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved