Πώς είναι η καθημερινότητα στα γυρίσματα μιας ταινίας πορνό;

Ένα τολμηρό φωτογραφικό πρότζεκτ δίνει απάντηση στο ερώτημα.

Πορνό, το. Το ιερό χόμπι κάθε άνδρα. Αυτό που μας έφερε σε επαφή με το θαυμαστό κόσμο του διαδικτύου, τότε στις εποχές του χαλκού, που περίμενες δύο ζωές για μία φωτογραφία. Τότε που ο Κουρσάρος ήταν στις παρέες μας πιο δημοφιλής και από το yahoo, το alta vista και το google.

Σήμερα το βρίσκεις εύκολα σε αφθονία σε διάφορες μορφές: από ακριβές υπερπαραγωγές μέχρι τίμια ερασιτεχνικά.
Έχεις σκεφτεί όμως τι συμβαίνει στα γυρίσματα. Πώς είναι η καθημερινότητα των ηθοποιών που για εκείνους μια σκηνή σκληρού σεξ δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία ακόμα μέρα στη δουλειά. Μια κοπιαστική δουλειά για να είμαστε ακριβείς.

Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να το σκεφτείς. Μαζί σου.

Ωστόσο, μια Γαλλίδα φωτογράφος, η Σόφι Εμπράρ, αποφάσισε να δώσει απάντηση στο παραπάνω ερώτημα. Άφησε κατά μέρους της φωτογραφήσεις για τις καμπάνιες brands όπως η Rollex και η Adidas και γα 4 χρόνια επισκεπτόταν τα πλατώ των ταινιών πορνό.

pset7

Και κάπως έτσι γεννήθηκε το project «It’s Just Love», το όποιο δεν είναι απλώς μια behind the scenes συλλογή φωτογραφιών, μα, αντίθετα, απαθανατίζει την καθημερινότητα και τη ρουτίνα των γυρισμάτων. Έναν ηθοποιό να σιδερώνει γυμνός τα ρούχα του για την επόμενη σκήνη ή έναν άλλο να σηκώνει ελαφρά το κιλτ που φοράει για τις ανάγκες του ρόλου και να διαβάζει προσεκτικό το σενάριο της επόμενης σκηνής ή μία κοπέλα να λαμβάνει τις τελευταίες σκηνοθετικές οδηγίες πριν παίξει τη δική της.

Κάνε ένα time out και δες εδω τις 10 πιο καυτές Ελληνίδες των 90s που μας έστελναν χωρίς δεύτερη σκέψη στην τουαλέτα

Όλες οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες με αναλογικό φιλμ και αποπνέουν κάτι που είναι ταυτόχρονα αστείο και θλιβερό. Δεν υπάρχει καμία σεξουαλικότητα και λαγνεία σε αυτό που βλέπεις –μόνο ρουτίνα. Σκέψου ότι για πολλές ηθοποιούς η καθημερινότητα τους είναι τα γυρίσματα και μετά το βράδυ να ανοίξουν για κάποιες την web cam για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους.

pset8


Από την άλλη, καταφέρνουν να διεισδύσουν μέσα στην εγγενή φτήνια αυτών των παραγωγών και να αναδείξουν έναν κόσμο που έχει τους δικούς τους κώδικές και τη δική του κανονική, αληθινή και ανεπιτήδευτη ομορφιά.
Άλλωστε ο κόσμος του πορνό είναι ένας κόσμος κλειστός. Μέχρι πρόσφατα, έτσι και διάβαινες τις πύλες τους δεν φεύγεις ποτέ από αυτόν. Πάντα θα σε ακολουθεί η «ρετσινιά» ότι κάποια στιγμή υπήρξες και εσύ κομμάτι του. Εξάλλου για κάθε Σάσα Γκρέι, Στόγια και Τζόν Ντιν, υπάρχουν εκατοντάδες άλλοι ηθοποιοί που απλώς κυνηγάνε το ένα γύρισμα μετά το άλλο για να βγάλουν τα προς το ζην.

Στην παρακάτω γκάλερι μπορείς να ρίξεις μια ματιά σε μερικές φωτογραφίες του λευκώματος και να πάρεις μια ιδέα για το πώς κυλούν οι μέρες στα γυρίσματα αυτών των ταινιών. Για δες:©2016-2023 Ratpack.gr - All rights reserved