Συγκινηθήκαμε λίγο με την χαμένη ηχογράφηση του Παύλου Σιδηρόπουλου

Που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Βρισκόμαστε στα 1990, αράζουμε έξω από το «ΑΝ Club» στα Εξάρχεια με μπύρες στα χέρια, και περιμένουμε τo live του Παυλάρα του Σιδηρόπουλου με τους Απροσάρμοστους να ξεκινήσει. Έχουμε φάει τα νιάτα μας με τη μουσική του και μας την σπάνε πολύ οι τύποι που λένε πως το αυθεντικό ροκ δεν είναι ΠΟΤΕ ελληνικό.

Αυτή θα ήταν μια ιστορική στιγμή που θα θέλαμε να έχουμε ζήσει αλλά τότε ήμασταν μόλις 6 χρόνών τότε. Και οι συναυλίες στις οποίες αναφερόμαστε ήταν δύο από τις τελευταίες, λίγο πριν φύγει ο εμβληματικός Έλληνας ρόκερ από τη ζωή. Τότε που το ροκ το ελληνικό χτυπούσε ακόμα δυνατά, όπως με δάκρυα στα μάτια έχει περιγράψει ο Χρήστος ο Μπαρούνης, στο κείμενό του για τον Παυλάρα.

Οι live εμφανίσεις στις 16-17 και 23-24 Μαρτίου του 1990 βρέθηκαν πρόσφατα τελείως τυχαία σε μια μπομπίνα από έναν ηχολήπτη του λαϊβάδικου. Η B-otherside Records ανέλαβε να τις κυκλοφορήσει σε βινύλιο και cd σκορπώντας τεράστια χαρά ανάμεσα στους ακροατές –που είναι πολλές χιλιάδες- που πίνουν νερό στο όνομα του προφήτη του ροκ εν ρολ. Και η αλήθεια είναι πως ακούγοντας το live στο youtube, συγκινηθήκαμε κι εμείς λίγο. Για να μην πούμε πολύ.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved