Η Furiosa της Anya Taylor-Joy είναι όλα όσα περιμέναμε να δούμε

Βρεθήκαμε στην avant-premiere της νέας ταινίας του George Miller και είδαμε ένα νέο saga να γεννιέται.

Πολλοί ήταν εκείνοι που σήκωσαν τα φρύδια έκπληκτοι όταν άκουσαν πως η Anya Taylor-Joy θα ενσάρκωνε την Furiosa στο νέο Mad Max, πιθανότατα επειδή η εμφάνισή της στο Queen’s Gambit δεν σε άφηνε εύκολα να την φανταστείς σε ένα χαρακτήρα γεμάτη αίμα, σκόνη και άμμο. Φυσικά, όπως θα περίμενε κανείς για μια ηθοποιό τέτοιου βεληνεκούς, η Anya Taylor-Joy είναι αποκάλυψη στο ρόλο της Furiosa.

Ίσως το καλύτερο στοιχείο της ταινίας είναι πως η Furiosa ακολουθεί την συνταγή του Road Warrior, το δεύτερο στη σειρά Mad Max, όπου ο Mel Gibson λέει με το ζόρι δέκα ατάκες. Μπορεί να φαίνεται κάπως υπερβολικό σε κάποιους, αλλά το Furiosa σε βάζει στον κόσμο του Wasteland καλύτερα από κάθε άλλη ταινία. Δεν είναι μόνο ότι παρακολουθείς την πορεία της Furiosa για να γίνει ο χαρακτήρας που γνωρίσαμε στο Fury Road με Tom Hardy και Charlize Theron, αλλά και το πώς χάνει έναν κόσμο που θυμίζει τον πολιτισμό μας για να χαθεί τελικά στο λάκκο της Αποκάλυψης, όπου τα καύσιμα και το νερό, είναι ο πλούτος των ανθρώπων που έμειναν πίσω. Αν μπορούν να θεωρηθούν άνθρωποι.

 

furiosa10

 

Σε αυτή την εξέλιξη, η Furiosa έχει για οδηγό της το μίσος. Πιο συγκεκριμένα, το μίσος για τον Chris Hemsworth και τον χαρακτήρα του, Dementus, που ελέγχει την πρώτη καθαρά biker συμμορία που έχουμε δει στα νεότερα saga του Mad Max. O Dementus μπορεί να μην είναι ο καλύτερος κακός που έχουμε δει -για την ακρίβεια ο Immortan Joe είναι επικά καλύτερος- αλλά ο Chris Hemsworth έχει μία επιτηδευμένη αδεξιότητα σε αυτόν τον χαρακτήρα. Πότε μοιάζει με κάποιο παλιάτσο που έχει ξεφύγει από κάποια βασιλική αυλή οδηγώντας ένα άρμα που το σέρνουν τρεις μηχανές και πότε στέκεται αμίλητος καταβροχθίζοντας λουκάνικα από σαύρα με ανθρώπινο αίμα δείχνοντας το πώς έχει καταλήξει ο μέσος  άνθρωπος. Ο συγκεκριμένος, κάνει το λάθος να πάρει τα πάντα από την Furiosa.

 

 

Όμως οι μεγάλοι θρύλοι γεννιούνται μέσα από τις δυσκολίες και έτσι και η Furiosa της Anya Taylor-Joy γεννιέται μέσα από την φωτιά των κινητήρων. Ένα κορίτσι που μεγαλώνει στην Citadel του Immortan Joe, που ξεχωρίζει για τις γνώσεις γύρω από τη μηχανική και καταλήγει στα convoy του δρόμου. Εκεί είναι ουσιαστικά που βλέπουμε και την μεταμόρφωση της Anya Taylor-Joy σε Praetorian Furiosa. Είναι ο δρόμος των μαχών και των εκρήξεων που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους της Wasteland και η Furiosa θα μάθει τα μεγαλύτερα μυστικά και τους κινδύνους του στο πλευρό του Tom Burke που υποδύεται τον Jack, έναν χαρακτήρα μέντορα για τη νέα ζωή της Furiosa.  H Furiosa θα αναγκαστεί να βρεθεί στο πλευρό του Immortan Joe για να πάρει την εκδίκηση της και εκεί βρίσκεται ουσιαστικά το όλο ζουμί της ταινίας. Στο πως η Furiosa γίνεται η πιο σκληρή γυναίκα του Citadel που είδαμε στο Fury Road.

 

furiosa11

 

Το Furiosa είναι μία Mad Max, ίσως από τις καλύτερες. Είναι άλλη μια ματιά στο όραμα του George Miller για την κατάρρευση της κοινωνίας μας, αλλά αυτή τη φορά επανασυστήνει έναν κορυφαίο γυναίκειο χαρακτήρα σφυρηλατημένο στις δυσκολίες και στη μάχη. Έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που έχουμε μάθει να λατρεύουμε στις ταινίες Mad Max, από τα αυτοκίνητα μέχρι τις μάχες, αλλά είναι αυτή η ατμόσφαιρα της απόγνωσης και της μηδενικής ελπίδας που έδινε πάντα ψυχή στο post-apocalyptic πόνημά του.

Μία τριλογία για την Furiosa, δεν ακούγεται καθόλου άσχημη με βάση την πρώτη ταινία. Και σίγουρα υπάρχει ακόμα πολύ ψωμί.

 

 

Το Furiosa: A Mad Max Saga έρχεται στις αίθουσες στις 30 Μαΐου από την Tanweer.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved