Assosiated Press Όταν ο James Bond απέκτησε ένα τραγούδι που «σκοτώνει»

Το «A View to a Kill» ήταν το κομψοτέχνημα των Duran Duran για τον 007.

Όταν μιλάμε για James Bond, κάθε στοιχείο της ταινίας πρέπει να είναι πραγματικά στο υψηλότερο επίπεδο. Από την υπόθεση, το στιλ, την κομψότητα του επίλεκτου για τον ρόλο του 007, ακόμα και το OST της ταινίας. Το τελευταίο, ενδεχομένως, να είναι και το κυριότερο πλέον.

Μια μέρα σαν σήμερα το 1985, ο James Bond θα εμφανιζόταν για τελευταία φορά με τη μορφή του Roger Moore, πριν παραδώσει τα ηνία για τις επόμενες δύο ταινίες στον dark Timothy Dalton. Το φινάλε της ρομαντικής βερσιόν του 007 και του Roger Moore, μπορεί να μην είχε την κορυφαία πλοκή, είχε όμως έναν από τους σπουδαιότερους (και ταυτόχρονα υποτιμημένους) κακούς, τον Max Zorin του Christopher Walken, τον Dolph Lungren στο κινηματογραφικό του ντεμπούτο σε ρόλο κομπάρσου, τρεις γυναίκες να περιτριγυρίζουν τον 007, η Grace Jones ως May Day, η Fiona Fullerton ως Pola Ivanova και η Tanya Roberts ως Stacey Sutton.

Μήπως η Tanya Roberts είναι το πιο όμορφο Bond Girl που είδαμε ποτέ;

 

Πάνω από όλα όμως είχε το κατά τεκμήριο καλύτερο τραγούδι που κοσμούσε τους τίτλους αρχής σε μια ταινία James Bond. Από τη στιγμή άλλωστε που ήταν οι Duran Duran από πίσω, δεν γινόταν να μην είναι καλό.

Με…στόχο την κορυφή του Billboard

Έχοντας τον ειδήμονα της James Bond μουσικής από την εποχή του Dr. No στο πλευρό τους, John Barry, οι Duran Duran, ήταν εκείνοι που θα κοσμούσαν τους τίτλους αρχής με τον ήχο τους.

Ο μύθος αναφέρει ότι το μεγαλύτερο συγκρότημα στον πλανήτη εκείνης της εποχής  επελέγη για το τραγούδι, καθώς ο μπασίστας της μπάντας και μεγάλος φαν του ήρωα, John Taylor, πλησίασε τον παραγωγό Albert Broccoli σε ένα πάρτι μεθυσμένος και του είπε «πότε θα αναθέσεις σε κάποιον σοβαρό να ερμηνεύσει κάποιο theme song του James Bond;». Είτε αληθεύει, είτε όχι, οι Duran Duran ένωσαν τις δυνάμεις τους με τον John Barry και εκείνος τους προσέφερε ένα πραγματικό κομψοτέχνημα, αντάξιο της 80’s pop n’ rock αισθητικής.

 

 

Το τραγούδι που φέρει τον ίδιο τίτλο με το φιλμ «A View to a Kill» μνημονεύεται ακόμα και σήμερα ως εκ των πιο ωραίων το OST σε φιλμ του 007, ενώ το βιντεοκλίπ του κόστισε περίπου όσο ολόκληρη η ταινία. Με τόσο μεγάλη απήχηση ήταν αδύνατον να μην σκαρφαλώσει στην κορυφή του Billboard.

Μπορεί τα κομμάτια των Sam Smith «Writing’s on the Wall» του Spectre και το «No Time to Die» της Billie Eilish να πήραν Όσκαρ, μόνο όμως το «A View to a Kill» έχει πάρει πρωτιά ανάμεσα στα single charts στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved