To Χ-Men ‘97 ξύπνησε την αθωότητά μας με τον πλέον brutal τρόπο

Και τώρα που τελείωσε τι θα κάνουμε;

Δέκα επεισόδια ήταν και πέρασαν. Μια σειρά αποτελούμενη από δέκα parts που μας έδιναν έναν παραπάνω λόγο να περιμένουμε την Τετάρτη για να στηθούμε εκστασιασμένοι μπροστά στο Disney+. Και τι έγινε που ήταν σειρά κινουμένων σχεδίων;

Το X-Men ’97 δεν εξελίχθηκε απλώς σαν μια συνέχεια της εικονικής σειράς των 90’s, αλλά αποτέλεσε το επόμενο βήμα της. Πήρε τους χαρακτήρες της, τους απεικόνισε με έναν πιο dark τόνο, και ρίχνοντάς τους σε μια brutal ιστορία, γεμάτη αίμα και σκληρές εξελίξεις μας θύμισε γιατί τα 90’s καρτούν θα είναι πάντα επίκαιρα. Πάνω από όλα όμως, το X-Men ‘97 έκανε σωστά όλα όσα κάνει λάθος το MCU και δεν φοβήθηκε στιγμή να πάρει ρίσκα. Ακόμα και αν αυτά ξέραμε ότι θα «τραυματίσουν» το ηθικό μας

 

 

Στη νέα τάξη των πραγμάτων, οι X-Men είναι πλέον αποδεκτοί από το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, έχουν δικό τους νησί κιόλας (Genosha) ενώ ταυτόχρονα τη θέση του «νεκρού» -όπως ΔΕΝ αποδεικνύεται- Charles Xavier έχει πάρει ο Magneto. Μόνο που μια μαζική επίθεση μέσω Sentinels στη νέα χώρα των μεταλλαγμένων θα πυροδοτήσει έναν αιματηρό πόλεμο, ενώ θα αναδείξει και δύο villains που περίμεναν καρτερικά να περάσουν το μήνυμά τους.

Πρόκειται για τον Mister Sinister και τον μισό άνθρωπο, μισό sentinel, Bastion.

 

 

Ο θάνατος και ο τραυματισμός που άλλαξαν τα πάντα

Είναι πάντα δύσκολο όταν πεθαίνει ένας αγαπημένος χαρακτήρας, ειδικά στην περίπτωση των animated X-Men με τους οποίους γαλουχηθήκαμε. Ο Gambit για παράδειγμα, μπορεί να μην είναι ο πρωτοκλασάτος μεταλλαγμένος, δεν παύει όμως να είναι μια αγαπημένη φιγούρα που περιμέναμε χρόνια να έρθει σε live motion -τον είδαμε για λίγο στο Wolverine Origins αλλά δεν ήταν αυτό που περιμέναμε- αλλά στη σύγχρονη version των X-Men, εξελίχθηκε σε ηρωική μορφή.

Και η θυσία του για τη σωτηρία της Genosha είναι δεδομένο ότι μας άφησε με το στόμα ανοιχτό και ένα δάκρυ να κυλά από τη στενοχώρια.  

 

 

Με αυτόν τον θάνατο, το X-Men ’97 έδειξε να σπάει έναν «άγραφο» κανόνα ο οποίος αναφέρει ότι μπορεί να τραυματιστεί μεν, αλλά ποτέ να πεθάνει ένας αγαπημένος χαρακτήρας. Η σειρά όμως πήρε το ρίσκο να το τολμήσει και ίσως αυτός ήταν ένας από τους λόγους που μας συνεπήρε ο dark τόνος της υπόθεσης, κυρίως όμως, η αγωνία για το ποιος από τους υπόλοιπους μεταλλαγμένους θα αποχαιρετίσει τα εγκόσμια.

Όπως συνέβη και στην ταινία Logan.

Ίσως για αυτό να πιστέψαμε ότι ο -υπερβολικά – σκληρός τραυματισμός του Wolverine στην μάχη του με τον Magneto, ήταν το άδοξο τέλος του πλέον αγαπημένου X-Man. Όπως και να έχει όμως, η δολοφονία του Gambit και ο τραυματισμός του Logan ήταν δύο εικόνες που χαράχτηκαν βαθιά στην καρδιά μας.

 

 

Πάνω από όλα όμως...

Το X-Men ’97 έχει μεν σχέση με την original σειρά των 90’s, παράλληλα όμως είναι λες και της έδωσαν κάτι από το Punisher και το Daredevil της Marvel, εισάγοντάς μας μία εικόνα που πολύ θα θέλαμε να βλέπουμε στο MCU. Οι σκληρές εικόνες σαφώς και δεν είναι για όλους, αλλά από τη στιγμή που το πείραμα πέτυχε, έχουμε κάθε λόγο να περιμένουμε τον δεύτερο κύκλο που θα προκύψει μετά εκπληκτικό φινάλε.

Εκεί όπου τα «μέτωπα» είναι πολλά, οι ήρωες που θα επιστρέψουν ή και αυτοί που θα εμφανιστούν είναι ακόμα περισσότερο, αλλά το δυνατό φινάλε και η mid-credit scene μας έχουν βάλει ήδη στην πρίζα για τη δεύτερη σεζόν. Εκεί που ο supervillain Apocalypse μαζεύει την αιματοβαμμένη τράπουλα του Gambit από την Genosha, υπονοώντας ότι θα τον αναστήσει ως Horseman of Death.

Σαφώς και τα cameo’s των animated superheroes μας -από τον Iron Man μέχρι τον Spider-Man, τον Captain America ή τους Doctor Strange, Daredevil και Black Panther μεταξύ άλλων- αποτέλεσαν δυναμική ένεση αναμνήσεων από τα 90’s και να μας δίνουν ελπίδες ότι και άλλα animated franchises των 90’s θα επιστρέψουν, ωστόσο, το φινάλε ήταν το κάτι άλλο.

Το revival του Spider-Man TAS έχει πιο νόημα από ποτέ

Μέχρι τη δεύτερη σεζόν (πιθανότατα μέσα στο 2025), υπομονή…

 

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved