Άκουσες το πρώτο τραγούδι της νέας μπάντας του Krist Novoselic;

O πρώην μπασίστας των Nirvana ξανά στην επιφάνεια.

Πριν από λίγο καιρό, είχαμε την ευκαιρία (και την ευλογία) να παρακολουθήσουμε από κοντά την επική συναυλία των Foo Fighters στο Ηρώδειο. Μια μπάντα με τη δική της σφραγίδα κι εκατομμύρια οπαδούς σε όλο τον κόσμο, στην οποία κυριαρχεί η πιο κουλ πεθαίνεις φιγούρα του Dave Grohl. 

Αυτή εδώ η φιγούρα, δηλαδή: 

 

Όση ώρα τον βλέπαμε-ω ναι, ήταν ο ίδιος που κάποτε ανέπνεε τον ίδιο αέρα με τον Kurt Cobain- να σουλατσάρει πάνω στo stage, λογικό ήταν το μυαλό να ξεφεύγει στα early 90s και στην έντονη πινελιά που άφησε η τρελοπαρέα από το Seatle στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα. «Ο Kurt έφυγε, o Grohl τραγουδάει μπροστά μου, παραδίπλα του στέκεται ο Pat Smear. Τι να κάνει η άλλη η ψυχή, ο ψηλέας ο Novoselic;», σκεφτόμασταν όση ώρα καθόμασταν στα δροσερά μάρμαρα του Ηρωδείου. 

 Tο βίντεο που ακολουθεί έρχεται να μας δώσει εν μέρει την απάντηση: 

Bλέπουμε τον πρώην μπασίστα των Nirvana να βολτάρει μέσα σε ένα δάσος για τις ανάγκες του βίντεοκλιπ του «Sasquatch» κι αυτό είναι ένα ωραίο νέο καθώς πρόκειται για το τραγούδι με το οποίο ντεμπουτάρει η νέα του μπάντα, οι «Giants in the Trees».

Κινείται κάπου ανάμεσα στα όρια της ψυχεδελικής folk και της alternative rock και ο Kirst, ήρεμη δύναμη όπως πάντα, φροντίζει να μετριάσει τις εντυπώσεις για την low-budget παραγωγή με προσωπικό του σχόλιο που φιγουράρει πρώτο-πρώτο, κάτω ακριβώς από το βίντεοκλιπ: «Αγόρασα τη γη στην οποία έχει γυριστεί το βίντεοκλιπ. Φρόντισα να κόψω όλα τα δέντρα της περιοχής και τώρα κατασκευάζω σε αυτήν ένα γήπεδο του γκολφ», λέει και συνεχίζει το χαβά του: «Το συνολικό κόστος του βίντεο ανέρχεται στα 2 εκατομμύρια δολάρια καθώς όλη η χλωρίδα που βλέπεται είναι φτιαγμένη από πλαστικό, αφρό και άλλα υλικά τα οποία δίνουν την ψευδαίσθηση ότι είναι αληθινά».

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Giants in the Trees σχηματίστηκαν επίσημα το 2016. Τα μέλη της γνωρίζονται μεταξύ τους από την κοινή τους συνύπαρξη στις δράσεις μιας τοπικής περιβαλλοντικής οργάνωσης στην Ουάσινγκτον, ωστόσο μέχρι σήμερα οι εμφανίσεις τους περιορίζονταν σε σόου που έδιναν αποκλειστικά και μόνο στα γεωγραφικά όρια της πολιτείας.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved