3 ταινίες που μας ενέπνευσαν να γίνουμε καλύτεροι άντρες

Καθεμιά από αυτές, έχει και το δικό της δίδαγμα, βγαλμένο από τη ζωή. 

Ό Καμύ είχε γράψει πως δεν θα γίνεις ποτέ ευτυχισμένος αν μπεις στην διαδικασία να αναζητείς συνεχώς από τι αποτελείται η ίδια η ευτυχία. Και δεν είχε άδικο. Τις περισσότερες αναζητούμε την ουσία, όταν το μήνυμα είναι ακριβώς μπροστά μας. Και κακά τα ψέματα, οι ταινίες έχουν βοηθήσει σε αυτό.

Το νόημα της ζωής είναι η ευτυχία και αυτό είναι άμεσα συνδεδεμένο με την προσωπική μας ευδαιμονία σαν όντα. Οι παρακάτω ταινίες, μέσα από το story και τις ατάκες τους, μας βοήθησαν να το αντιληφθούμε. Και να γίνουμε καλύτεροι άντρες πάνω από όλα.

Δέκα ταινίες που κάθε άντρας πρέπει να έχει δει στη ζωή του

Fight Club (1999)

Κάποια στιγμή στη ζωή, καλό θα ήταν να σταματήσεις να αποφεύγεις τις γροθιές και να κοιτάξεις να δεις αν τις αντέχεις. Αν αυτό σημαίνει να κάνεις join σε ένα υπόγειο για να πλακωθείς στα μπουνίδια, κανένα πρόβλημα. Ίσως βρεις μερικά μαθήματα για την ζωή ενώ προσπαθείς να μαζέψεις τα αίματα από την μύτη σου. Στο τέλος της ημέρας, θα εύχεσαι να είχες φίλους σαν τον Tyler Durden που να σου λένε την αλήθεια κατάμουτρα. Ακόμη και αν αυτή είναι μέσα στο κεφάλι σου.

Έχει να πει κάτι το Fight Club στη νέα γενιά;

Τι μας έμαθε: «Αυτή είναι η ζωή σου και τελειώνει με κάθε λεπτό που περνάει».

 

 

Trainspotting (1996)

Διάλεξε μία δουλειά. Μία καριέρα. Διάλεξε μία οικογένεια. Μπορεί η συμβουλή ενός ναρκομανή να μην είναι αυτή που θα άκουγες πρώτη, αλλά η αφήγηση του Ewan McGregor ρίχνει τέτοια χαστούκια που σε ετοιμάζει για την αλήθεια της ζωής εκεί έξω. Έχουμε μάθει εις βάρος των άλλων, μόνο για να διαπιστώσουμε πως αυτό μας τραβάει ολοένα πιο κοντά στην άβυσσο.

Πώς το Trainspotting χαρακτήρισε μία ολόκληρη γενιά

Τι μας έμαθε: «Διάλεξε την ζωή».

 

 

Gladiator (2000)

Αν είναι να τα χάσεις όλα, φρόντισε να μείνεις ζωντανός για να τους θυμίσεις ποιος είσαι. Είτε από την ελιτ θέση ενός αρχιστρατιώτη της Ρώμη, είτε από εκείνη ενός μονομάχου που προσπαθεί να κερδίσει το πλήθος. Ο στόχος ωστόσο είναι ένας: να μην ξεχάσεις ποιος είσαι και γιατί βρίσκεσαι στη θέση που βρίσκεσαι. Ελπίζουμε και το σίκουελ με τον Πολ Μεζκάλ να είναι στο ίδιο μήκος κύματος. 

Gladiator 2: Τι ξέρουμε για τη νέα ταινία

Τι μας έμαθε: «Ο Θάνατος χαμογελάει σε όλους μας. Το μόνο που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος, είναι να του ανταποδώσει το χαμόγελο».

 ©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved