Anton Corbijn Ο David Gilmour επιστρέφει στο πεντάγραμμο με νέο άλμπουμ

Ο πρώην μουσικός των Pink Floyd, David Gilmour, αποκάλυψε λεπτομέρειες για το νέο σόλο άλμπουμ του, Luck and Strange, που θα κυκλοφορήσει στις 6 Σεπτεμβρίου μέσω της Sony Music.

Το επερχόμενο LP έχει δημιουργηθεί από το αδερφικό δίδυμο, David και Charlie Andrew, οι οποίοι έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν με τους Alt-J, Wolf Alice και Marika Hackman. Ο Gilmour πέρασε πέντε μήνες ηχογραφώντας το Luck and Strange, μοιράζοντας το χρόνο στο στούντιο μεταξύ Μπράιτον και Λονδίνου.

Για το Luck and Strange, ο Gilmour συνεργάστηκε επίσης με τη μακροχρόνια συνεργάτιδα και σύζυγό του, Polly Samson, η οποία συνέθεσε τους περισσότερους στίχους για τον επερχόμενο δίσκο.  «Περάσαμε πολύ χρόνο κατά τη διάρκεια και μετά το lockdown μιλώντας και σκεφτόμαστε για τέτοια πράγματα». Το Luck and Strange αποτελείται από οκτώ νέα κομμάτια και μια διασκευή του «Between Two Points», που κυκλοφόρησε αρχικά από τους The Montgolfier Brothers. Το artwork είναι δια χειρός Anton Corbijn. 

Διαβάστε επίσης: Θυμάσαι την πρώτη φορά που άκουσες το Dark Side of the Moon; 

Το ομότιτλο κομμάτι του άλμπουμ ξανασμίγει τον Gilmour με τον αείμνηστο keyboardist των Pink Floyd, Richard Wright, ο οποίος πέθανε το 2008. Ένα χρόνο πριν από το θάνατό του, ο Wright ηχογράφησε το μέρος κατά τη διάρκεια ενός jam session στον αχυρώνα του Gilmour, ενώ τα παιδιά του, Romany Gilmour, Charlie Gilmour και Gabriel Gilmour, συμβάλλουν επίσης στον δίσκο. Να θυμηθούμε ότι προς τιμήν του Wright, γράφτηκε το The Endless River του 2014.

 

 

Για τον Gilmour, η ευκαιρία να συνεργαστεί με την οικογένειά του ήταν μια σημαντική στιγμή, αφού ανέφερε: «Η Polly και εγώ γράφουμε μαζί για πάνω από τριάντα χρόνια και οι ζωντανές ροές του Von Trapped έδειχναν τον υπέροχο συνδυασμό φωνής και άρπας του Romany και αυτό οδήγησε νιώθουμε ότι απορρίπτουμε μέρος του παρελθόντος με το οποίο ένιωθα δεσμευμένος και ότι μπορούσα να απορρίψω αυτούς τους κανόνες και να κάνω ό,τι ήθελα να κάνω, και αυτό ήταν μεγάλη χαρά».

Το πρώτο single του άλμπουμ, «The Piper’s Call», πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στο BBC Radio 2 σήμερα,.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved