Gossip: Πίσω από μια ψεύτικη φήμη κρύβεται πάντα μια σκοτεινή αλήθεια

Ένα φιλμ «διαμάντι» του 2000, γεμάτο ίντριγκα και ηθοποιούς που σήμερα διαπρέπουν. 

Αρκετοί μπορεί να μην το θυμούνται καν ή να μπερδεύονται με άλλα γκοσιπάτα φιλμ. Και μόνο ο τίτλος του (Gossip) μας προδιαθέτει ότι δεν πρόκειται για θρίλερ, αλλά για κάποια κατινίστικη χαζοκομεντί στις αρχές του 2000. Παρόλα αυτά η ταινία του Davis Gugenheim έχει πολλούς λόγους για να σε κάνουν να την παρακολουθήσεις με ευλάβεια και καρφωμένο το ενδιαφέρον. Διότι πέρα από την αγωνιώδη πλοκή και τις ανατροπές του, εν έτει 2024 έχει μεγαλύτερο νόημα για να την παρακολουθήσεις. Και ο λόγος είναι το all star cast του.

Κάτι αντίστοιχο με του Black Hawk Down ένα πράγμα.

Μια χούφτα από τότε άγνωστους ηθοποιούς οι οποίοι σήμερα κοστίζουν μια περιουσία στην εκάστοτε παραγωγή. Άλλοι έγιναν σταρ του σινεμά, άλλοι πάλι διέπρεψαν και συνεχίζουν να διαπρέπουν στην τηλεόραση.

 

 

Αλλά ας αρχίσουμε με την πλοκή

Σε ένα κολέγιο των ΗΠΑ, μια τριάδα που απαρτίζεται από δύο αγόρια των Derrick (James Marsden) και Travis (Norman Reedus) και της Jones (Lena Headey), ζουν κάθε μέρα παρέα ως συγκάτοικοι και συμφοιτητές, κάνοντας πλάκα ο ένας στον άλλον με ψεύτικες φήμες και ψεματάκια. Στο ίδιο πανεπιστήμιο, το πιο διάσημο κορίτσι είναι η «barbie» Naomi Preston (Kate Hudson), κλασική κακίστρω και χαλαρή λόγω της εύπορης οικογένειάς της, η οποία ωστόσο απασχολεί τους πάντες λόγω της σχέσης της με τον εξίσου famous, Beau Edson (Joshua Jackson), κυρίως όμως για το γεγονός ότι είναι ακόμα αρνείται να κάνει σεξ.

 

gossip film2

Η συνέντευξή μας με τον τρομερό Norman Reedus

Η Jones έχει ένα μικρό beef με την Naomi, καθώς η δεύτερη έχει βγάλει μια ψεύτικη φήμη ότι η Jones βγαίνει παράνομα με έναν καθηγητή της. Λίγες μέρες αργότερα, σε ένα πάρτι ο Derrick βλέπει την Naomi να φιλιέται με τον Beau, ο οποίος προσπαθεί να την πείσει να κάνουν σεξ, αλλά εκείνη αρνείται. Ύστερα από λίγο εκείνη λιποθυμάει στο δωμάτιο που βρίσκονταν, με την τριάδα να αποφασίζει να πάρει εκδίκηση για την ψεύτικη φήμη σε βάρος της Jones, υποστηρίζοντας ότι η Naomi δεν είναι πλέον παρθένα.

Η φήμη πάει παντού, ωστόσο, το πράγμα στραβώνει απότομα όταν η Naomi αποφασίζει να πάρει δραστικά μέτρα εναντίον του Beau λέγοντας ότι την βίασε. Η Jones σοκάρεται από την εξέλιξη των πραγμάτων και θέλει να παραδεχτεί ότι η φήμη δεν είναι αληθινή, ωστόσο, οι δύο φίλοι της την παροτρύνουν να μην το κάνει.

Όσο περνάνε οι μέρες όμως γίνεται όλο και πιο προφανές ότι πίσω από την ψεύτικη φήμη, κρύβεται μια αλήθεια. Διότι η Naomi όντως έκανε σεξ εκείνο το βράδυ αλλά όχι με τη θέλησή της. Ποιος όμως βρίσκεται πίσω από τον βιασμό της;

 

Dream team, 24 χρόνια πριν

Θέλει και ερώτημα; Ίσως το cast είναι πολύ πιο δυνατό και από την ίδια την υπόθεση. Από πού να αρχίσουμε; Από την Kate Hudson (How to Lose A Guy in Ten Days, Glass Onion), τον Cyclops των X-Men, James Marsden, τον δικό μας Daryl Dixon του The Walking Dead, Norman Reedus ή την μεγάλη πρωταγωνίστρια, Cercei Lannister του Game of Thrones, Lena Headey;

 

gossip film

 

Ακόμα και ο Beau, είναι ο άλλοτε φτιαγμένος για σπουδαία πράγματα ο οποίος δεν εξελίχθηκε τελικά, Luke McNamara στην ταινία The Skull.

Σας έχουμε γράψει για τη συγκεκριμένη ταινία.

Από όποια πλευρά και αν τη δεις, η ταινία Gossip δεν είναι καθόλου αθώα και πρόκειται για ένα άκρως ενδιαφέρον θρίλερ με τεράστιες ανατροπές. Και είναι μεγάλη αλήθεια ότι αποτελεί ένα από τα σύγχρονα διαμάντια ταινιών, στα οποία ένας σκηνοθέτης δεν ήξερε ότι μάζεψε παρέα πολλούς εκκολαπτόμενους σταρ των επόμενων δεκαετιών.

Ειδικά αν δεν την έχεις δει, σίγουρα αξίζει το χρόνο σου. Αν όχι για το all star cast, για το πόσο άσχημα μπορεί να καταλήξει ένα ψέμα, αν από πίσω κρύβεται μια αιχμηρή αλήθεια.

Μπορείς μάλιστα να τη δεις ολόκληρη στο παρακάτω βίντεο:

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved