Μαζί με το Bikeriders έρχεται και ένα ξεχασμένο τραγούδι των Rolling Stones

To Heartbreaker συνοδεύει τους Tom Hardy και Austin Butler στο trailer, αλλά έχει λυπητερή ιστορία.

Δύσκολο να μην είδε ήδη κάποιος το trailer της νέας ταινίας του Tom Hardy, Bikeriders, που αφηγείται την ιστορία ενός motorcycle club και πώς αυτό επηρέασε τις ζωές των μελών του. Όμως ήδη από το πρώτο trailer, αν υπάρχει κάτι που ξεχωρίζει, είναι η φωνή του Mick Jagger στο ‘‘Doo Doo Doo Doo Doo’’ γνωστό και ως  ‘‘Heartbreaker’’.

 

 

Τον Απρίλιο του 1973, η αστυνομία στη Νέα Υόρκη πυροβόλησε και σκότωσε τον 10χρονο Αφροαμερικανό Clifford Glover, θεωρώντας τον  ύποπτο για ληστεία (!), την στιγμή μάλιστα που συνοδεύοταν από τον πατέρα του. Οι αστυνομικοί ήταν με πολιτικά και όταν πατέρας και γιος σταμάτησαν υπό την απειλή όπλου, νόμιζαν πως έπεφταν θύματα ληστείας. Η αστυνομία τους κυνήγησε μαζί με ένστολους που κατέφθασαν στο σημείο και που, ο ένας από αυτός, έριξε με ένα Magnum .44 στην πλάτη του 10χρονου. Η σφαίρα πέρασε από το στήθος του, βρήκε την καρδιά και το αγόρι πέθανε ακαριαία. Όπως θα διαπιστωνόταν αργότερα, η αστυνομία είχε πληροφορίες πως ο ένας εκ των δραστών ήταν περίπου δύο πόντους ψηλότερους από τον 10χρονο – αυτό κατέθεσαν στο δικαστήριο. Ο αστυνομικός που πυροβόλησε αθωώθηκε στην απόφαση από τους ενόρκους και αυτό οδήγησε σε ξεσηκωμούς της αφροαμερικανικής κοινότητας στο Κουίνς που ζητούσε δικαίωση.

Μουσικά, ήταν από τα κομμάτια των Rolling Stones που είναι εμφανής η επιρροή από τα funk στοιχεία. Γραμμένο από τους Mick Jagger και Keith Richards, είναι άλλη μία μουσική παρακαταθήκη που δείχνει την κοινωνία της εποχής. Και πώς τα πράγματα μέχρι και σήμερα δεν δείχνουν να αλλάζουν.

 
 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved