Το τηλεοπτικό Gentlemen είναι όσο Guy Ritchie περιμέναμε

Και προφανώς το λέμε για καλό μιας και αξίζει την προσοχή σου στο έπακρο.

Η συνταγή για να φτιάξεις μία ταινία Guy Ritchie είναι, λίγο-πολύ, απλή. Χρειάζεσαι αρκετές συμμορίες. Μία έξυπνη παρουσίαση κακοποιών και μάλιστα των ηγετικών προσώπων.  Κάτι που ξεκινάει να πηγαίνει πάρα πολύ στραβά. Και ένα turn. Kάτι που κάνεις μας δεν γνώριζε, δεν είδε, δεν φανταζόταν, αλλά ακολουθεί μία αλληλουχία γεγονότων που φτάνουν στο τελικό αποτέλεσμα. Αν μπορούμε να το θέσουμε με όρους τότε ναι, αυτή είναι μία ταινία Guy Ritchie.

Το Gentlemen είχε προφανώς αυτό το στοιχείο όταν μας συστήθηκε το 2019. Πέρα από επικό καστ και έναν Matthew McConaughey σε πρωτοφανή γκανγκστερικό ρόλο, έδωσε όλο το παραπάνω που περιγράψαμε. Μέσα από τη συνταγή που μόνο ο Guy Ritchie ξέρει.

 

 

Εδώ είμαστε ωστόσο με την τηλεοπτική εκδοχή της ταινίας και πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Theo James, που υποδύεται εξαιρετικά έναν πρώην κυανόκρανο λοχαγό του ΟΗΕ και δευτερότοκο γιο ενός ξεπεσμένου δούκα. Καταφθάνει στο αρχοντικό της οικογένειάς του που διατηρεί το κτήμα και τον τίτλο από το 1550 για να συναντήσει: τον εκκεντρικό του μπάτλερ στο ρόλο του Vinnie Jones, τον άχρηστο πρωτότοκο αδερφό του με την φυσική βλακεία του Daniel Ings και την αινιγματική Susie Glass που υποδύεται η Kaya Scodelario (κλέβει τα βλέμματα για πολλούς λόγους) και απ’ ότι φαίνεται καλλιεργεί μαριχουάνα στα κτήματα της οικογένειας. Όχι και άσχημα. Το καστ πλαισιώνουν οι βετεράνοι Ray Winstone (Bobby Glass) και Giancarlo Esposito (Mr. Johnston), που εδώ που τα λέμε δεν θα ήταν αρκετά Guy Ritchie ταινία χωρίς αυτούς.

 

 

 O Theo James λοιπόν, πρέπει αρχικά να σώσει τον αδερφό του από ένα χρέος 4 εκατομμυρίων λιρών με 100% τόκο και στη συνέχεια να αποφασίσει αν θα συνεχίσει την σιωπηλή συμφωνία με την Susie Glass για την παραγωγή της μαριχουάνας. Πάμε πάλι. Guy Ritchie δεν θέλατε; Αυτό είναι το τηλεοπτικό Gentleman λοιπόν που ήρθε με όλα αυτά τα στοιχεία που αγαπήσαμε από τις ταινίες του Guy Ritchie και θα σε κρατήσει από το πρώτο επεισόδιο.

Διαθέσιμο στο Netflix.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved