Η Racquel Jones δεν είναι απλά "φωνή και κορμί"

Το μέλος των Thievery Corporation πάει κόντρα σε κάθε προκατάληψη.

Η Racquel Jones έχει καταφέρει πολλά έως τώρα στη ζωή της. Το... κλισέ θα έλεγε πως πρώτα-πρώτα, προσπάθησε -και προσπαθεί- να "πείσει" πως η ομορφιά και το εντυπωσιακό κορμί της, δεν είναι αυτά που την χαρακτηρίζουν.  Πως είναι πολλά περισσότερο από αυτά.

Η αλήθεια είναι πως ή ίδια δεν δίνει καν σημασία, όπως έχει πει σε δεκάδες συνεντεύξεις της.
Κάνει αυτό που θέλει, λέει πάντα όσα θέλει και τα οποία αφορούν αποκλειστικά τη μουσική και τον τερματισμό των διακρίσεων,  τον σεξισμό, τον μισογυνισμό και τη θρησκευτική καταπίεση. Η Racquel ήταν και είναι ένα "bad girl" από την Τζαμάικα!

Το 2017 ήταν η καθοριστική χρονιά.  Η γεννημένη στο Kingston είχε δοκιμάσει την ποίηση και την ζωγραφική, ήταν επιτυχημένο μοντέλο, αλλά και Miss Jamaica Universe. Η γνωριμία της όμως με το δίδυμο των Thievery Corporation την οδήγησε να τραγουδά τη μεγάλη επιτυχία "Letter to the Editor" από το δίσκο "The Temple of I & I" και πλέον όλα να πάρουν το δρόμο τους.

Μόνιμο πλέον μέλος της αγαπημένης μπάντας, την έχουμε ήδη απολαύσει στην Αθήνα και στο Release Athens και θα το κάνουμε ξανά και φέτος το καλοκαίρι.

 

 

Λίγα χρόνια πριν κυκλοφόρησε και τον πρώτο σόλο δίσκο της "IgnoRANT". Όπως λέει και ο τίτλος, η ίδια μάχεται κατά της άγνοιας. "Είμαι η φωνή των δυνατών γυναικών που θέλουν να τις κάνουν να αισθάνονται αδύναμες".
Η Jones σπάει προκαταλήψεις που βίωσε στον κόσμο του modelling και μιλά για το ρόλο της θρησκείας στη ζωή.

«Η φωνή του δίσκου απευθύνεται στην αλήθεια, στην ακατέργαστη κραυγαλέα καθαρή μορφή της, χωρίς τη διάθεση του λάθους ή του σωστού. Είναι η φωνή μου, μαζί με τη φωνή οποιουδήποτε έχει νιώσει ποτέ να καταπιέζεται από τα στερεότυπα. Μπορεί μερικές φορές να φαίνεται κυνικό, σαρκαστικό, προκλητικό και άβολο, αλλά η αγωνία είναι αισθητή από την πρόθεση. Είναι μια φωνή μοναδική, αλλά που μπορεί να καταλάβει ο καθένας».

 

 

Το Release Athens 2024 υποδέχεται τους Thievery Corporationτην Τρίτη 9 Ιουλίου, στην Πλατεία Νερού. Mαζί με τους Black Pumas και The Budos Band, υπόσχονται να μας χαρίσουν μια από τις πιο απολαυστικές βραδιές του φετινού καλοκαιρού.

Oλες οι πληροφορίες από εδώ: www.releaseathens.gr/event/thievery-black-pumas/

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved