Ο Άντι Γουόρχολ δεν είναι μόνο τα πολύχρωμα πορτραίτα

Το λεύκωμα The Impossible Collection σε μυεί στις λιγότερο γνωστές δουλειές του πατέρα της ποπ αρτ.

Προβοκάτορας, υπερφίαλος πατέρας της ποπ αρτ, ο άνθρωπος που κατέστρεψε το πανκ στις ΗΠΑ, ανέμπνευστος, οραματιστής, φανφαρόνος (τα δύο τελευταία δεν είναι αμοιβαίως αποκλειόμενα) αυτά είναι μερικά –ελάχιστα- από όσα έχουν γραφτεί και ειπωθεί για τον Άντι Γουόρχολ.

Ωστόσο, έχει αφήσει μια πλούσια κληρονομιά εκεί έξω, η οποία επηρεάζει μέχρι και σήμερα τέχνες, design, μόδα και διαφήμιση. Αν θα την αποδεχτείς είναι μια άλλη ιστορία, αλλά δεν μπορείς να αρνηθείς ότι υπάρχει.

Και αν τα πολλαπλά πορτραίτα της Μέρλυν, η μπανάνα των Velvet UndergroundVelvet Underground, οι κονσέρβες Campbell’s με τον ντοματοπολτό είναι ανάμεσα στα πιο αναγνωρίσιμα έργα του, μια πολυτελής και ογκωδέστατη έκδοση φιλοδοξεί να μας συστήσει τις λιγότερο γνωστές δουλειές του – σε γλυπτική, φωτογραφία και κινηματογράφο.

impossible warhol 19

Το «The Impossible Collection» έρχεται σε διαστάσεις coffee-table book και περιλαμβάνει περισσότερα από 100 σχέδια του Γουόρχολ, από αυτά που δεν έχει συνηθίσει να βλέπεις παντού.

warhol impossible collection

Σε περίπτωση που κάνεις σκέψεις να το αγοράσεις, να σου πούμε ότι και η τιμή του δεν είναι αυτή που έχεις συνηθίσει, διότι θα πρέπει να στερηθείς κοντά 800 δολάρια για να το αποκτήσεις



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved