Όσκαρ 2024: Οι μεγάλοι απόντες φέρουν το γράμμα «D» στο όνομά τους

H αλήθεια είναι ότι κάπως μας κάθεται η απουσία των Leonardo DiCaprio και Willem Dafoe από τις υποψηφιότητες.

Είναι η στιγμή που κοιτάζουμε τις υποψηφιότητες και προσπαθούμε να αισθανθούμε ποια είναι η μεγάλη απουσία από τις Υποψηφιότητες των Όσκαρ. Πολλοί στάθηκαν στο «σνομπάρισμα» της Barbie, αλλά για να είμαστε ειλικρινείς να μας συμπαθάς Margot Robbie αλλά δεν ήμασταν και τόσο φαν της ταινίας σου, παρά μόνο της ερμηνείας του Ryan GoslingΚάπως έτσι, αντιμετωπίσαμε την απουσία της Greta Gerwick από το Βραβείο Σκηνοθεσίας, όσο και εκείνη της Αυστραλής καλλονής για εκείνο του Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Κοιτάζοντας τις υποψηφιότητες, λοιπόν, με μια δεύτερη ματιά συνειδητοποιήσαμε ότι δεν βρίσκονται δύο σημαντικά ονόματα στις λίστες. Και αν για τη μία εξ αυτών μπορεί και να το περιμέναμε, για τον άλλον πραγματικά απορήσαμε. Ο λόγος για τους Leonardo DiCaprio και, κυρίως, Willem Dafoe.

Willem Dafoe είναι ο Joker που δεν είδαμε ποτέ

Το γράμμα «D» λείπει

Οι εποχές που η Ακαδημία μας ανέβαζε το αίμα στο κεφάλι που προσπερνούσε μονίμως τον DiCaprio για το Χρυσό Αγαλματίδιο (ειδικά για τον Λύκο της Wallstreet) αποτελούν ανάμνηση παλιά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θέλαμε να τον δούμε να επαναλαμβάνει τον «θρίαμβο» του The Revenant.

 

 

Για όσους περίμεναν ότι ο ρόλος του ως Ernest Burkhart θα του έδινε του εξασφάλιζε την έβδομη υποψηφιότητα για Όσκαρ, έπεσαν τελικά έξω. Και το χειρότερο; Η ταινία στην οποία συμμετέχει και υπογράφει ο Martin Scorsese, βρίσκεται έχει μαζέψει 10 υποψηφιότητες συνολικά, μεταξύ άλλων Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Ταινίας, A Γυναικείου (Λίλι Γκλάντστοουν), Β’ Ανδρικού (Ρόμπερτ Ντε Νίρο), Φωτογραφίας, Μοντάζ, Τραγουδιού (Wahzhazhe: A Song For My People), Μουσικής, Ενδυματολογίας και Σκηνογραφίας.

Τουλάχιστον υπάρχει εκπρόσωπος με όνομα που αρχίζει από “D» και λέγεται De Niro.

Ξέρετε πώς γνωρίστηκαν De Niro και Scorsese; Αξίζει να το διαβάσετε.

Γίνεται να μείνει έξω ο Dafoe;

Από την ώρα που ανακοινώθηκε ότι το Poor Things κατεβαίνει με 11 υποψηφιότητες δεν τσεκάραμε εξονυχιστικά τι «ατέλειες» υπάρχουν, παρά μόνο ότι το φιλμ έχει κάνει τσεκ στην κατηγορία Β’ Αντρικού Ρόλου. Και είναι μεγάλη αλήθεια ότι ο Mark Ruffalo άξιζε να βρίσκεται εκεί βάσει όσων είδαμε, παρόλα αυτά μας «κάθεται» κάπως περίεργα που ο Willem Dafoe δεν βρίσκεται πλάι του.

Γενικά ο Λάνθιμος πάει για σπουδαία πράγματα στα φετινά Όσκαρ.

Ήταν άλλωστε στο πρώτο κομμάτι του Poor Things εκείνος που είχε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ενώ ήξερες ότι κάθε φορά που μιλούσε θα έλεγε και μια ατάκα που στην χειρότερη θα έσκαγες στα γέλια. Ίσως στην Ακαδημία να μην ήθελαν να δώσουν στο Poor Things του Λάνθιμου μία ακόμα υποψηφιότητα και ο Dafoe να πλήρωσε τη νύφη. Ποιος ξέρει;

 

 

Ακόμα και έτσι να είναι, η απουσία του από τα φετινά βραβεία για τον Β’ Αντρικό Ρόλο είναι σαν την ξενέρα που παθαίνουμε όταν ακούμε ότι αγαπημένος μας παίκτης μένει εκτός αποστολής σε τελική φάση ΜουντιάλΑκαδημία Κινηματογράφου είναι αυτή, πάντα καταφέρνει να μας εκνευρίζει. 

Eδώ άφησαν εκτός το Oppenheimer για την κατηγορία των Ειδικών Εφέ, τον Dafoe δεν θα άφηναν;

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved