Fallout: Τι θέλουμε να δούμε στη νέα σειρά που έρχεται κατευθείαν από το δυστοπικό μέλλον

Ξεκίνησε από τις gaming κονσόλες, βραβεύτηκε και τώρα ετοιμάζεται για το ντεμπούτο στη μικρή οθόνη. Και προφανώς θέλουμε να πάει καλά.

Για τα video games, η σειρά παιχνιδιών Fallout είναι σταθμός. Ξεκάθαρα. Μαζί με το Skyrim έστειλαν την εταιρεία Bethesda στην κορυφή και ειδικά το τελευταίο τους παιχνίδι, το Fallout 4, συνεχίζει μέχρι σήμερα να είναι ένας από τους πιο αγαπημένους τίτλους της σειράς.

 Το Fallout δείχνει το χειρότερο πρόσωπο της ανθρωπότητας. Έναν κόσμο κατεστραμμένο από πυρηνικές εκρήξεις, όπου έχουν δημιουργηθεί πόλεις-κράτη, φατρίες και συμμορίες αλλά και φυσικά επιζήσαντες που κρύφτηκαν στα έγκατα της Γης σε ειδικές εγκαταστάσεις για να αποφύγουν τις συνέπειες της ραδιενέργειας. Μία τέτοια είναι και η Ella Purnell στο ρόλο της Lucy και είναι μια καλή ευκαιρία να σκεφτούμε τι θέλουμε να δούμε στη σειρά. Αλλά πρώτα, το trailer.

 

 

Αρχικά να δούμε το 50s theme

Και είναι πολύ βασικό διότι αν είναι κάτι που χαρακτηρίζει τα Fallout, είναι πως ο χρόνος πριν τις πυρηνικές σταμάτησε στη δεκαετία του ’50. Είναι μία έξυπνη τοποθέτηση για την Golden Generation των ΗΠΑ όπου, πολλοί Αμερικανοί, την θεωρούν ως την τελευταία αγνή εποχή όπου ουσιαστικά έγιναν πράγματα στη χώρα. Ο ρουχισμός στο παιχνίδι και η μουσική είναι βγαλμένα από τα 50s, αλλά δεν λείπει η τεχνολογία του μέλλοντος. Και αυτό το κομμάτι, πρέπει να υπάρχει ώστε να μπορούμε να μιλάμε για Fallout.

 

falloout55

 

Μεταλλαγμένα ζώα

Προφανώς και έχουν συμβεί χάλια μαύρα μετά τα πυρηνικά. Δεν υπάρχει βλάστηση και η πανίδα που υπάρχει δεν είναι αυτή που θυμάται ο κόσμος – στο trailer είδαμε και τις τεράστιες κατσαρίδες. Εκτός από αυτές στο παιχνίδι έχουν εμφανιστεί δικέφαλες, πλέον, αγελάδες, μεταλλαγμένες αρκούδες, σκορπιοί στο μέγεθος αυτοκινήτου, γιγαντιαία κουνούπια και μύγες σε σημείο να θες να κάνεις εμετό και φυσικά τα deathclaws που είναι εφιάλτης και δεν θα πούμε περισσότερα για spoilers.

 

fallout64

 

Όπλα, πολλά όπλα

Εκτός από τις διάφορες περιπέτειες που βρίσκονται στο δρόμο του πρωταγωνιστή κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, βρίσκεται και κάτι πολύ βασικό: όπλα. Αυτοσχέδια όπλα, κλασσικά όπλα, φουτουριστικά όπλα. Μπορεί να πυροβολήσεις, να μαχαιρώσεις, να ανατινάξεις, να εξαϋλώσεις, να κάνεις σουρωτήρι όλους σου τους εχθρούς, με ένα σωρό όπλα που θα βρεις ή θα κλέψεις ή θα κερδίσεις. Οπότε θέλουμε να δούμε την Lucy να γαζώνει τους εχθρούς της.

Τα διάφορα factions

To μόνο βέβαιο είναι ότι έχουμε δει τους Brotherhood of Steel στο trailer, με τις επιβλητικές ατσάλινες πανοπλίες τους. Ξέρουμε ότι υπάρχουν μία σειρά από wastelanders που είναι δολοφόνοι, κακοποιοί και κανίβαλοι, οπότε λογικά η Lucy θα τους αντιμετωπίσει. Από εκεί και πέρα δεν ξέρουμε και σε ποιο timeline βρισκόμαστε. Θα δούμε τους Minutemen; To Railroad; Θα δούμε synths και Enclave; Μπορεί σε κάποιους όλα αυτά να ακούγονται περίεργα, αλλά όσο περισσότερα τα factions, τόσο περισσότερο ζουμί θα έχει λογικά και η υπόθεση. Πάντως έχει σίγουρα ghouls με τον Walton Goggins να υποδύεται τον βασικό χαρακτήρα Cooper.

  Fallout76 E3 T51b 1528639326.0

Σε κάθε περίπτωση, τα παραπάνω θα είναι ένα εξαιρετικό ξεκίνημα για ένα εξαιρετικό νέο franchise. Το Fallout έρχεται στο Amazon Prime Video στις 12 Απριλίου 2024.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved