Δεν «Echo» καμία δικαιολογία πλέον

Με λίγα λόγια, άλλη μια Marvel παραγωγή που δεν έπεισε.

Παρακολουθώντας τα τρέιλερ της νέας σειράς του MCU, Echo, είχαμε πειστεί ότι θα έχει κάτι από τις παλιές καλές εποχές της Marvel με το Netflix. Η Maya Lopez ή Echo (σ.σ. στα ελληνικά Ηχώ), άλλωστε, δεν αποτελούσε ποτέ ένα πρόσωπο ηρωικό, ούτε είχε ποτέ φιλήσυχες διαθέσεις, αλλά αποτελούσε έναν συνδυασμό Daredevil και Punisher.

Έναν χαρακτήρα, δηλαδή, με ακόρεστη διάθεση να «τσακίσει» όποιον βρεθεί στο διάβα της, χρησιμοποιώντας το αιμοβόρο ένστικτό, τις πολεμικές τέχνες αλλά και τα μειονεκτήματά της (απώλεια ακοής και προσθετικό πόδι) προς όφελός της. Τουλάχιστον έτσι εντυπωσιακά μας παρουσιάστηκε στο Hawkeye, στο ίδιο μοτίβο συνέχισε και στη δική της σειρά 5 επεισοδίων που βρίσκεται στην πλατφόρμα του Disney Plus.

 

 

Long story short

Η ινδιάνικης καταγωγής, Maya Lopez (Alaqua Cox) έχει πυροβολήσει τον «θείο» της, Kingpin στο κεφάλι προσπαθεί κάνοντας «τρομοκρατικές» ενέργειες στις δουλειές της Fisk Industries να γίνει εκείνη το νέο αφεντικό στην Νέα Υόρκη.

Έχοντας επιστρέψει στην γενέτειρά της Οκλαχόμα, όμως, θα έρθει αντιμέτωπη με τις ινδιάνικες ρίζες της, θα βάλει σε κίνδυνο την όποια οικογένεια της έχει απομείνει, καθώς έχει κάνει ένα μεγάλο λάθος. Ο Kingpin δεν έχει πεθάνει.

 

 

Ξυλίκι πολύ, ουσία μηδέν

Ίσως και να περιμέναμε πολλά παραπάνω πράγματα στο μυαλό μας από το miniseries Echo, παρότι δεν πρόκειται για πρωτοκλασάτο χαρακτήρα της Marvel. Ενδεχομένως, να περιμέναμε μια εξιλέωση για το «αγνώριστο» πλέον MCU, που μετά το Avengers: Endgame δεν έχει καταφέρει ακόμα να ορθοποδήσει, πόσο μάλλον να κάνει μια σειρά που να ικανοποιήσει τον κόσμο του.

Το Echo ικανοποιεί σε κάποιο βαθμό τις προσδοκίες μας, έχει υπερβολική δόση βίας σε ορισμένα σημεία με τις χορογραφίες και τον ρυθμό του, αν και δεν αγγίζει ούτε στο ελάχιστο τις εποχές του Daredevil και του Punisher. Αν μπορούμε να βρούμε ένα θετικό στην όλη υπόθεση αυτή είναι του dark χαρακτήρα της Maya Lopez που με το μονίμως προβληματισμένο ύφος της Alaqua Cox και το πληγωμένο εγώ της, είναι μια κινητή «βόμβα» που κινδυνεύει να σκάσει σε ανύποπτη στιγμή.  

Ομολογουμένως, η πνευματική σύνδεση με την ινδιάνικη φυλή από την οποία κατάγεται να μας κουράζει, ωστόσο, περισσότερο εντύπωση στο ελληνικό κοινό να κάνει το άκουσμα του ονόματος της γιαγιάς της Maya, Chula -μην το γράψουμε στα ελληνικά- παρά η επιρροή της στην ιστορία.

 

 

Το Echo θα μπορούσε να είναι κάτι το ξεχωριστό, να συνεχίσει κάπως την ιστορία της Maya και του Kingpin αλλά στο τέλος δεν βγαίνει κανένα σπουδαίο συμπέρασμα ή ανατροπή άξια θαυμασμού. Εν ολίγοις, πέρα από μικρές λεπτομέρειες που μας θύμισαν παλιές καλές εποχές των σειρών της Marvel, το Echo δεν ήταν αρκετό για να εξαφανίσει την ξενέρα μας με το MCU. Παρόλα αυτά πετυχαίνει και ένα μικρό «τσεκ», έστω και άθελά του, το οποίο δεν είναι άλλο από το να μεγαλώσει το hype για το Daredevil: Born Again.

Η συγκεκριμένη σειρά, φαίνεται ότι θα είναι πολύ καλή και έχουμε λόγο που το λέμε. 

Γιατί και μόνο που είδαμε, έστω και λίγο, τον Daredevil του Charlie Cox -όπως τον συνηθίσαμε και όχι έτσι όπως μας τον έδειξαν στο She-Hulk- και λίγο παραπάνω τον Kingpin του Vincent D’ Onofrio, κάναμε μια βουτιά στην νοσταλγία. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved