Για μισό λεπτό: Πώς βρήκε ο Γιούρον τη Γιάρα μεσοπέλαγα;

Μας πόνεσε, αλλά μάς έμαθε στρατηγική ο σπουδαιότερος καπετάνιος του Γουέστερος.

Από χθες το βραδάκι που είδαμε το 2ο επεισόδιο του Game of Thrones και κάναμε την πλάκα μας με μερικά memes και κάπως απορήσαμε με την πιο ιδιαίτερη ερωτική σκηνή που έχουμε δει σε 7 κύκλους, μας έχει στοιχειώσει ένα ερώτημα:

Πώς στο καλό ο Γιούρον Γκρεϊτζόι βρήκε και μακέλεψε μέσα στην άγρια νύχτα το στόλο της Γιάρας και τις μορφονιές από το Dorn;

Δεδομένου ότι gps και ραντάρ δεν παίζουν στο Γουέστερος, απαιτούσε ιδιαίτερη τέχνη και στρατηγική το όλο εγχείρημα. Βέβαια, όσο και αν δεν έχει πολύ κατανοητό μέσα από τη σειρά, ο Γιούρον είναι μάλλον ο σπουδαιότερος θαλασσόλυκος που έχουν δει τα 7 βασίλεια, επομένως, ναι, ένας άνθρωπος με τις δικές του ικανότητες θα μπορούσε να φέρει σε πέρας μια τόσο δύσκολη αποστολή.

Γιατί αυτό που έκανε δεν το λες και λίγο: κινήθηκε αόρατα με 1.000 τόσα πλοία και έκανε ρεσάλτο σε δυο κινήσεις πιάνοντας άπαντες στον ύπνο.

Ωραία όλα αυτά. Αλλά πώς το έκανε;

ezgif 1 efbfb64dfa

Για να το πάμε από την αρχή:

Στο πρώτο επεισόδιο είδαμε τον Γιούρον να κάνει μια ανήθικη πρόταση στη Σέρσεϊ, όταν παρουσιάστηκε ενώπιον της στο Κινγκς Λάντινγκ. Ο στόλος τους ήταν αγκυροβολημένος στον κόλπο του Μπλακγουότερ.

Σύμφωνα με το σχέδιο του Τύριον, ο στόλος της Γιάρας θα απέπλεε από το Ντραγκονστόουν με προορισμό το Ντορν και στη συνέχεια, θα μετέφερε τον στρατό που θα συγκεντρωνόταν εκεί στο Κινγκς Λάντινγκ προκειμένου να πολιορκήσει την έδρα της βασίλισσας.

Πώς ξέρουμε ότι τα πλοία κατευθύνονταν όντως στο Ντορν. Μα για θυμήσου το τρυφερό τετ α τετ ανάμεσα σε Γιάρα και Ελάρια, όταν η τελευταία της μιλά για το γλυκόπιοτο κρασί των αμπελιών του βασιλείου της.

Νομίζω ότι ένα χάρτης θα βοηθήσει. Για πάμε:

Screen Shot 2017 07 24 at 9.12.14 AM

Επομένως, φεύγοντας ο Γιούρον από το Μπλακγουότερ ήταν εξαιρετικά πιθανό να έπεφτε πάνω στη Γιάρα. Συμπωματικά μεν, αλλά πολύ πιθανό, όπως φαίνεται από το χάρτη. Εξάλλου, οι δύο τοποθεσίες (Ντράγκονστόουν και Κινγκς Λάντινγκ) βρίσκονται πολύ πιο κοντά από όσο μπορει να πιστεύουμε. Εξάλλου, δεν ήταν τυχαίος και ο πανικός της Σέρσεϊ, όταν προειδοποιούσε στους συμμάχους της για τα δεινά που θα βρουν τα 7 βασίλεια σε μια ενδεχόμενη επικράτηση της Ντενέρις. Γνωρίζει ότι η Καλίσι βρίσκεται μια ανάσα από το Κινγκς Λάντινγκ. Ιδανικά, λοιπόν, μπορούμε να φανταστούμε ότι συνάντησή τους έγινε στο ύψος του κόλπου του Μπλακγουότερ.

Επομένως, δεν ήταν και τόσο παράξενο που οι δύο στόλοι συναντήθηκαν.

Ωστόσο, προκύπτει ένα ακόμα πιο κρίσιμο ερώτημα. Από τη στιγμή που ο στόλος της Ντενέρις είχε καταπλεύσει στο Ντραγκονστόουν πώς πέρασαν απαρατήρητα τα καράβια του Γιούρον που κατευθύνονταν στην πρωτεύουσα του Γουέστερος;

Η απάντηση βρίσκεται σε αυτό το πλάνο.

dany fleet

Ο Γιούρον εκμεταλλεύτηκε την ομίχλη και πέρασε απαρατήρητος.

Εκμεταλλεύτηκε όμως και κάτι ακόμα, ώστε να προσεγγίσει τόσο εύκολα τη ναυαρχίδα της Γιάρας. Το πόσο πολύ μοιάζουν τα εμβλήματα των δύο στόλων. Και οι δύο έχουν κάτι που μοιάζει με γιγαντιαίο χταπόδι/καλαμάρι, ενώ η βασική διαφορά είναι στο σχήμα των πανιών. Ρίξε μια ματιά:

ezgif 1 f92091c075

Μέσα στη βαθιά νύχτα, όμως, αυτά είναι λεπτομέρειες.

Μέσα σε όλο το χαμό, χάσαμε και τον Θίον. Τρέχα γύρευε ποιος θα τον ψαρέψει τώρα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved