Επιστρέφουν οι Offspring στην Ελλάδα και θα γίνουμε και πάλι παιδιά

Η καλύτερη είδηση πριν καν ξεκινήσει το Release Athens. 

Σε μία εποχή που το πανκ προσπαθούσε να ξεχωρίσει απεγνωσμένα μέσα στα 90s, εμφανίστηκαν οι Offspring. Όταν παίζεις από το 1984 και κοιτάζεις πίσω σου βλέποντας εμβληματικές μπάντες που ξεκινούν από τους Stooges και τους Clash και φτάνουν στους Sex Pistols και τους Dead Kennedys, πρέπει να κάνεις κάτι κολοσσιαίο για να ξεχωρίσεις έτσι δεν είναι; Και σε μια εποχή που η Αμερική ενδιαφερόταν περισσότερο για το grunge.

Οι Offspring από τα μέσα της δεκαετίας και μετά, τα κατέκτησαν τα 90s. Όχι μόνο σαν πανκ μπάντα, αλλά σαν μπάντα γενικότερα. Από το 1994 και μετά που είχαν γίνει πιο mainstream χάρη στο Smash, δεν υπήρχε παιδί που δεν άκουγε Offspring. Που δεν φορούσε t-shirt των Offspring, που δεν άκουγε τις κασέτες και τα CD τους μέσα στην τάξη. Αγόρια και κορίτσια και μάλιστα οι περισσότεροι είχαν μάθει και τους στίχους απ’ έξω – να ‘ναι καλά και το MTV που έβαζε ανελλιπώς το Pretty Fly for a White Guy. Αυτή ήταν η φάση των νιάτων μας με τους Offspring και το 2008 που κυκλοφόρησαν το Rise and Fall, Rage and Grace, είχαμε και την τύχη να τους δούμε.

Σε κάθε περίπτωση, δεν έχει σημασία ούτε αν οι Offspring εκφράσανε το πανκ των 90s, ούτε αν έγιναν εμπορικοί, ούτε τίποτα από όλα αυτά. Το μοναδικό πράγμα που έχει σημασία, είναι πως οι Offspring -για κάποια στιγμή τουλάχιστον- εκφράσανε μια γενιά και τη γέμισαν αναμνήσεις. Έπαιξαν στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα, στα CD players μας και στα πάρτι που κάναμε στο Λύκειο. Φτιάξαμε τα μαλλιά μας σαν τον Dexter Holland και η πρώτη μας κιθάρα ήταν Ibanez για να πετύχουμε τον ήχο τους. Αυτό είναι το μόνο που μετράει. Και αυτός είναι ο λόγος που η είδηση ότι θα τους δούμε στο Release Athens στις 9 Ιουνίου του 2024. Αυτά είναι νέα.

Μέχρι τότε ωστόσο, μία δεκάδα με τα αγαπημένα μας -για όσους τα ξέχασαν, για όσους δεν τα γνωρίζουν και για όσους δεν σταμάτησαν ποτέ να τα ακούν- νομίζουμε ότι επιβάλλεται.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Άντε και με το καλό να μας έρθουν. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved