Nickelback: 22 χρόνια από την ένοχη απόλαυση της κυκλοφορίας του How You Remind Me

Πώς η μπάντα που όλοι σιχαίνονται, δημιούργησε ένα τραγούδι που όλοι άκουσαν.

Πίσω στο μακρινό -πλέον- 2001, υπήρχε ένας μουσικός κυκεώνας που συνέβαινε στην Αμερική και ερχόταν κατευθείαν στην Ελλάδα μέσω του MTV και του MAD. Των καναλιών που κάθε μουσικόφιλος έβλεπε ανελλιπώς. Το 2001 για την μουσική σημαίνει άνοδο του nu metal και παρθενική εμφάνιση των Linkin Park, τραγούδια που έβγαζαν ακόμη τα boybands τύπου Backstreet Boys, το φαινόμενο Destiny’s Child για την RnB και φυσικά την κυκλοφορία του Discovery των Daft Punk.

Παρόλα αυτά, μία μπάντα από τον Καναδά που είχε ήδη κυκλοφορήσει ένα δίσκο, κάνει την εμφάνιση της στα charts με το Silver Side Up. Κανείς δεν ξέρει ποιοι είναι, αλλά όλοι ξέρουν ένα κομμάτι. Το How You Remind Me. Αρκετά μελό στους στίχους αλλά την ίδια στιγμή αρκετά ροκ, με ένταση και ωραίο tempo. Κανείς δεν ξέρει γιατί, αλλά και πότε το ξέρεις όταν κάτι σου αρέσει πολύ, έτσι δεν είναι; Και κάπως έτσι καταφθάνουν οι Nickelback με το How You Remind Me.

 

 

Το πιο παλαβό είναι η συνέχεια σε όλο αυτό. Ναι, οι Nickelback έγιναν εμπορικοί, αλλά λίγο-πολύ το ίδιο πράγμα δεν συμβαίνει με κάθε μπάντα που κάνει μεγάλη επιτυχία; Έβγαλαν τραγούδι για τoν Spider-Man του Tobey Maguire, έπαιξαν με τον Santana και οι δίσκοι άρχισαν να γίνονται πιο μελό από ποτέ. Αλλά έχουμε δει και χειρότερα. Ή και όχι. Πάντως οι Nickelback σίγουρα δεν τα είχαν δει, μέχρι που στην Πορτογαλία τους πέταξαν πέτρες σε μία συναυλία.  Το γιατί μόνο ο κόσμος το ξέρει. Πάντως από εκείνη την ημέρα και μετά, οι Nickelback περνάνε επίσημα στη hate list και τρώνε πέτρες και στις κριτικές των άλμπουμ τους.

 

 

 

Δεν θα καθίσουμε καν να αναλύσουμε τους λόγους που ο κόσμος σιχαίνεται τους Nickelback. O καθένας μπορεί να ακούσει ό,τι θέλει. Απλά θέλαμε να θυμίσουμε ότι πριν 22 χρόνια, οι Nickelback έβγαλαν ένα τραγούδι που όλοι τραγούδησαν και που γκρίνιαξαν όταν το έκανε διασκευή η Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Το τι σημαίνει για τον καθένα σήμερα και αν το ακούει στα κρυφά, είναι κάτι που το ξέρει ο καθένας.

Ας κλείσουμε το κείμενο όπως θα περίμενε κανείς.

 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved