The Marvels: «Τόσο όσο» και ένα mid-credits scene που άξιζε την αναμονή

Μια ευχάριστη «παρέα» 105 λεπτών. Αυτό ακριβώς, τίποτα άλλο. 

Το επόμενο κεφάλαιο του MCU έφτασε μέσω του «The Marvels» και, όπως αποδείχτηκε, ήταν η πλέον ανάλαφρη ιστορία που έχουμε δει στη μετά-Avengers: Endgame εποχή. Με λίγα λόγια, ήταν μια ομαλή συνέχεια της ιστορίας, όση ώρα  περιμένουμε το μεγάλο φινάλε του Loki Season 2.

Διαβάστε εδώ τη συνέντευξή μας με τον σκηνοθέτη το Loki.

 

Σαφώς και το γεγονός ότι δεν είχαμε απαιτήσεις πέρα από το να περάσουμε απλώς καλά, ήταν αρκετό για να πάρει το «The Marvels» θετικό πρόσημο, ή έστω όχι αρνητικό. Όχι ότι και να μην το βλέπαμε θα άλλαζε κάτι, αλλά γιατί ήταν πραγματικά «τόσο όσο». Μιάμιση ώρα συνολικά, χωρίς πολύπλοκα συναισθήματα, λιτό, απειροελάχιστο δράμα, ωραίες και εντυπωσιακές χορογραφίες δράσης, ανάλαφρο ύφος και εισαγωγή μιας νέας ηρωίδας, της Monica Rambeau/Photon (Teyonal Parris) χωρίς τους πολύπλοκους διαλόγους και τα εκνευριστικά origins, μαζί με την μικρή Kamala Khan/Ms. Marvel (Iman Vellani) που μάλλον περισσότερο της πηγαίνει να βρίσκεται σε ταινία παρά να έχει δική της σειρά.

Πρωταγωνίστρια, βέβαια, παραμένει η θεά Brie Larsson, η οποία συνεχίζει την ιστορία της ως Captain Marvel (περίπου) από τη σκηνή που αποτέλεσε το φινάλε της σειράς, Ms. Marvel. Τότε που από το πουθενά βγήκε από την ντουλάπα της μικρής Kamala Khan για να προσθέσει μελλοντική ίντριγκα και αρκετή σκέψη στα κεφάλια μας για τη συνέχεια της ιστορίας.

 

 

Το καλύτερο βέβαια ήρθε μετά το φινάλε του φιλμ για το οποίο -μην ανησυχείς- δεν θα κάνουμε spoiler. Αλλά θα σε προϊδεάσουμε.

MCU: Η στροφή που χρειαζόμασταν φέρει το γράμμα Χ.

Η πλοκή

Η Captain Marvel, λοιπόν, πέρα από παντοδύναμη Avenger ολόκληρου του γαλαξία, αποτελεί κόκκινο «πανί» για τους Kree καθώς έχει καταστρέψει την Supreme Intelligence που είναι η πηγή ενέργειας του πλανήτη τους, Hala, προκειμένου να ανακόψει την πολεμική τους τάση. Μια επαναστάτης των Kree, η Dar-Benn (Zawe Ashton) αποκτά δυνάμεις παρόμοιες με αυτές τις Carol Danvers, και στην προσπάθειά της να επαναφέρει τη ζωή στον πλανήτη της και, ταυτόχρονα, να πάρει εκδίκηση από την Captain Marvel, θα ανοίξει τρύπες στο χωροχρόνο, γεγονός που έχει βάλει ολόκληρο τον γαλαξία σε κίνδυνο.

Από τις συγκεκριμένες σχισμές στο χρόνο, ωστόσο, οι τρεις Marvel γυναίκες, θα βρουν τον τρόπο να συνδεθούν και τελικά να αποτελέσουν μια μοναδική Big 3, όπως θα λέγαμε στο ΝΒΑ. Αυτή των Marvels. Με τη βοήθεια του κωμικού, ξανά, Nick Fury (Samuel Jackson), η τριάδα θα ενωθεί, θα τα βάλει με την Dar-Benn και θα επιχειρήσει να σώσει το σύμπαν από τις σχισμές του χωροχρόνου.

 

 

Δεν χρειαζόταν κάτι άλλο

Εδώ που τα λέμε, δεν είναι κρυφό ότι οι περισσότεροι αντιμετώπισαν τον ερχομό της συγκεκριμένης ταινίας με δισταγμό, ειδικά αν σκεφτούμε πως η σειρά «Ms. Marvel» δεν αγαπήθηκε και τόσο πολύ από το κοινό του MCU. Με δεδομένες, λοιπόν, τις χαμηλές προσδοκίες μας, μπορούμε να πούμε ότι το τελευταίο κεφάλαιο μέχρι στιγμής στην ταινιοθήκη του MCU δεν ήταν κάτι το σούπερ ουάου, ούτε και θα αποτελέσει σταθμό για τη συνέχεια. Είχε τα απαραίτητα συστατικά που απαιτούνται για μια ταινία δράσης και περιπέτειας και, κυρίως, στην μίνιμουμ ποσότητα.

 

 

Οι ερμηνείες έχουν τόνο κωμικό και σίγουρα, όχι τόσο σοβαρό (όσο θα θέλαμε, αν και δεν χρειαζόταν), ωστόσο το πιο σημαντικό είναι ότι δεν απαιτείται πολύ πληροφορία για να επεξεργαστεί ο θεατής κατά τη διάρκεια της προβολής.

Το girl power συνεχίζει από εκεί που το έπιασε στο Wakanda Forever και αποτελεί μια ευχάριστη παρέα, σε μια ταινία που εκτυλίσσεται με ταχύτητα, ωραία χρώματα, ρίχνοντας παράλληλα μικρά hints, ότι ο άνθρωπος του σύμπαντος, Kevin Feige δεν έχει παίξει ακόμα το τελευταίο του χαρτί όσον αφορά την Ανάσταση του MCU.

Εν ολίγοις, αν περιμένεις να δεις ένα φιλμ, ανάλογο της πρώτης ταινίας Captain Marvel, μπορείς να περιμένεις να τη δεις στο Disney Plus όταν αυτή κυκλοφορήσει. Αν όμως θες να δεις κάτι ανάλαφρο που να περάσει χαλαρά η ώρα σου, τότε το «The Marvels» είναι μια καλή συντροφιά. Όχι η καλύτερη, αλλά μια χαρά είναι έτσι όπως είναι.

 

zanack

 

Μια «ιδέα» για τα post-credit scenes

Είναι καλύτερο το mid-credits και το post-credits scene του «The Marvels»; Είναι και πολύ μάλιστα, ειδικά το mid. Ίσως η πρώτη φορά που αρχίζουμε να εκτιμάμε τη δύναμη του Multiverse και το πόσο όμορφο κάποια πράγματα του παρελθόντος, μπορούν να πλασαριστούν στο σήμερα. Κράτησέ το αυτό. Θα έπρεπε βέβαια να έχουμε προϊδεαστεί από το clip της ταινίας που σου βάλαμε παραπάνω. Εκεί όπου ο μπλε Kree με τον οποίο πλακώνεται η Captain Marvel στο σαλόνι της οικογένειας Khan, θυμίζει λίγο Nightcrawler.

Αν σκεφτείς ότι το φινάλε της Ms. Marvel είχε κάτι το… μεταλλαγμένο, καταλαβαίνεις πού το πάμε. Και εμείς και ο Kevin Feige. 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved