Πέντε ταινίες και σειρές για όσους αγαπούν τους Βίκινγκς

Από το Vikings μέχρι το Northman.

Σε ξετρελαίνουν οι Βίκινγκ; Σου λείπει το πάλαι ποτέ κορυφαίο Vikings και αναρωτιέσαι τι πρέπει να δεις από δω και πέρα; Μαζέψαμε ένα top 5 που θα λατρέψει κάθε φανατικός και τις παρουσιάζουμε.

 

 

Beowulf

Μετά τη συνεργασία του Robert Zemeckis με τον Tom Hanks στην ταινία κινουμένων σχεδίων ‘‘The Polar Express’’, ο σκηνοθέτης αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την ίδια προσέγγιση για τον του θρύλο των Βίκινγκς, Beowulf  - κακά τα ψέματα, είχε γίνει της μόδας. Η ιστορία ακολουθεί τον πολεμιστή που καλείται να νικήσει τον Grentel που τρομοκρατούσε το βασίλειο και να φτάσει μέχρι το θρόνο και να φορέσει ο ίδιος το στέμμα. Παρότι το animation πολλές φορές έδειχνε περίεργο και..ψεύτικο, την συγκεκριμένη ταινία την σώζει ξεκάθαρα ο πολεμοχαρής και έντονος χαρακτήρας του. Έχει δράση, μάχες και παρουσιάζει τον μύθο μέσα από τις ερμηνείες ενός μοναδικού καστ, με τους Ray Winstone, Brendan Gleeson, Angelina Jolie και Anthony Hopkins. Το βλέπεις μέχρι και σήμερα απολαυστικά.

 

 

Valhalla Rising

Πριν μπει στον κόσμο του neo-noir με το Drive, ο σκηνοθέτης Nicolas Winding Refn παρουσίασε τη βάναυση και συναρπαστική Βίκινγκ ιστορία, Valhalla Rising. Ο Mads Mikkelsen υποδύεται έναν σιωπηλό πολεμιστή γνωστό ως One Eye και μας έχει αφήσει με την απορία για την πραγματική του ταυτότητα, αν και οι περισσότεροι θεατές έχουν συμφωνήσει πως πρόκειται για μία ενσάρκωση του Odin. Αφού δραπετεύει από τους απαγωγείς του, o One Eye ξεκινά μια αποστολή γεμάτη κινδύνους. Ποιο είναι το ωραιότερο κομμάτι; Ξεκάθαρα η βία. Στο Valhalla Rising είναι συγκλονιστική, δείχνοντας τον ανελέητο τρόπο ζωής των πολεμιστών Βίκινγκ. Χωρίς καν να μιλήσει, ο Mikkelsen κατάφερε να φέρει την έντονη προσωπικότητα του στην οθόνη, δημιουργώντας έναν σούπερ ήρωα Βίκινγκ σε ένα αιματηρό ταξίδι. Και όλα αυτά πριν το λακωνικό Polar.

 

 

The Last Kingdom

Αν υπήρχε μία απάντηση στο Vikings, ήταν αυτή η σειρά. Και που κέρδισε; Στις λεπτομέρειες. Ότι δεν είχαμε μία μυθιστορηματική ιστορία γεμάτη εμφανίσεις από Σκανδιναβούς θεούς, αλλά τα ιστορικά στοιχεία της απόβασης των Βίκινγκ στα τότε Αγγλοσαξωνικά βασίλεια, με τον Uhtred στον κεντρικό ρόλο που μεγαλώνει με τους Δανούς κατακτητές και ξεκινάει να διεκδικήσει το φέουδο της οικογένειάς του, το Μπάμπενμπεργκ. Τι είδαμε μέχρι τώρα; Μοναδικές σκηνές μάχης, μια εξαιρετική αφήγηση και αρκετούς ήρωες που όχι μόνο δεν υπήρξαν βαρετοί, αλλά κορυφώθηκαν μέσα από την ταινία-επίλογος, Seven Kings Must Die. To Last Kingdom είναι από τις σειρές που θα μείνουν.

 

 

The Northman

Για εμάς στο αντρικό κοινό, αυτή ήταν η εξιλέωση του Alexander Skarsgard από όλες τις αηδίες που έχει παίξει κατά καιρούς. Βίκινγκ σκηνικό πέρα από κάθε φαντασία με την ιστορία του Amleth που καλείται να εκδικηθεί τη δολοφονία του πατέρα του, Aurvandill, που τον παίζει ένας μοναδικός Ethan Hawke. To Northman ενώνει το μύθο με την ζωή των Βίκινγκ και παρουσιάζει την ιστορία ενός αιμοδιψή ήρωα που θα κάνει τα πάντα μέχρι να πάρει την εκδίκησή του. Και αυτή εδώ η σκηνή τα λέει όλα. Ότι ο όρκος, μπορεί κάποτε να σου κόστιζε τη ζωή, αλλά υπήρχαν κάποιοι που τον τιμούσαν μέχρι την τελευταία αναπνοή τους.  

 

 

Vikings

Ξεχάστε τον δεύτερο γύρω με το Vikings Valhalla γιατί απλά δεν αξίζει. Όμως πολύ πριν έρθει αυτό, ήταν λίγος ο κόσμος που γνώριζε την σκανδιναβική μυθολογία, τους μύθους των Βίκινγκ, τους θεούς τους, τον Ragnar Lothbrok. Και όμως μέσα από την υποκριτική του Travis Fimmel ταξιδέψαμε σε ένα κόσμο με βία, αίμα, κατακτήσεις και κορυφαίες μάχες. Επίσης αν και το καστ αποτελούταν κυρίως από ηθοποιούς που ήταν λίγο έως καθόλου γνωστοί, κατάφεραν να συνδέσουν το όνομα τους μέσα από ένα μοναδικό στόρι που ξεκίνησαν δοκιμαστικά με 9 επεισόδια και τελικά γιγαντώθηκε μέσα σε έξι σεζόν. Ένα διαμάντι από τα λίγα.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved