Δέκα κλασικές ταινίες που κάθε άντρας πρέπει να απολαύσει

Κάνε ένα τσεκ στη λίστα, τι έχεις δει και τι όχι. 

Ένα από τα αγαπημένα μας θέματα εδώ στο ratpack είναι οι ταινίες, καθώς εμπνέουν, παρουσιάζουν νέα στιλ και ενθουσιάζουν. Πιστεύουμε ότι υπάρχει μια λίστα ταινιών που κάθε κύριος πρέπει να έχει έστω μία φορά στη ζωή του. Φυσικά, υπάρχουν πολλά αριστουργήματα, ωστόσο πιστεύουμε ότι τα παρακάτω είναι δέκα από τις καλύτερες αντρικές ταινίες όλων των εποχών.

 

 

The Godfather

Μια από τις πιο διάσημες ταινίες που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ, «ο Νονός» αποτελεί σημείο-αναφοράς στην ιστορία του κινηματογράφου. Με την εξαιρετική ερμηνεία από τον Μάρλον Μπράντο, αυτή η ταινία έκανε τους θεατές να θέλουν να μάθουν για τους κώδικες της μαφίας, αλλά έφερε και μια νέα ματιά για το στιλ.

5 ιστορικές βιογραφίες για να δεις μετά τον Oppenheimer

The Wild One

Η ταινία «Ο Ατίθασος» μας πάει πολύ πίσω το 1953, όταν ο Μάρλον Μπράντο έγραψε ιστορία στον κινηματογράφο ως ο αρχηγός μιας συμμορίας ανταρτών μοτοσυκλετών. Μια επαναστατική ταινία για εκείνη την εποχή, το The Wild One έγινε μια από τις πιο stylish, εμβληματικές ταινίες που κάθε άντρας πρέπει να δει.

Raging Bull

Η ταινία «Οργισμένο Είδωλο» αποπνέει αρρενωπότητα. Μια επιτυχία του box office που κυκλοφόρησε το 1980 και θεωρείται μια από τις κορυφαίες κινηματογραφικές στιγμές του Μάρτιν Σκορσέζε και του Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

 

 

Bullitt

Το Μπούλιτ είναι αστυνομικό νεο-νουάρ θρίλερ αμερικανικής παραγωγής του 1968.Σε σκηνοθεσία Πίτερ Γέιτς και σενάριο των Άλαν Τράστμαν και Χάρι Κλέινερ, βασισμένο στη νουβέλα Σιωπηλός Μάρτυς του Ρόμπερτ Λ. Φις. Πρωταγωνιστεί ο
Στιβ Μακ Κουίv αβίαστα cool, εκπέμποντας απόλυτη αρρενωπότητα.

Dr. No

Ως η πρώτη ταινία του Τζέιμς Μποντ, «Πράκτωρ 007 Εναντίον δρος No» είναι πέρα για πέρα εμβληματική. Η ευγενική προσωποποίηση του Μποντ από τον Κόνερι έφερε στο προσκήνιο τα ιδανικά του Βρετανού τζέντλεμαν και την υπεροχή, και μαζί του ένα franchise που συνεχίζει να ευημερεί σήμερα.

 

 

The Great Escape

«Η Μεγάλη Απόδραση» είναι μια άλλη κλασική ταινία του Στιβ Μακ Κουίv. Η μελωδία της ταινίας έχει μείνει αξέχαστη και η υπόθεση είναι ως εξής: Μια ομάδα συμμάχων αιχμαλώτων, σ' ένα ναζιστικό στρατόπεδο, σχεδιάζουν μια παράτολμη απόδραση. Κυνηγητά μοτοσικλετών, απόπειρες απόδρασης και περιπέτειες, αυτή είναι σίγουρα μια για όλους τους άνδρες.

The Big Lebowski

«Ο Μεγάλος Λεμπόφσκι» είναι ένας «κινηματογραφικός χρυσός». Είναι αστυνομική κωμική ταινία του 1998 σε σκηνοθεσία,σενάριο και παραγωγή των αδερφών Κοέν. Πρωταγωνιστεί ο Τζεφ Μπρίτζες ως Τζέφρι Λεμπόβσκι (Dude). Η ταινία επικεντρώνεται γύρω από τον Λεμπόφσκι, ο οποίος ύστερα από μια σειρά συγκυριών καταλήγει να παραδίδει λύτρα, ώστε ένας εκατομμυριούχος με το ίδιο όνομα να πάρει πίσω τη γυναίκα του. Ένα πραγματικό καλτ κλασικό, και αυτό που κάνει όλους τους άντρες να επιθυμούν να είναι τόσο κουλ, αυτό σίγουρα πρέπει να το παρακολουθήσετε.

 

 

The Thomas Crown Affair

Η «Υπόθεση Τόμας Κράουν» όπου και εδώ πρωταγωνιστεί ο Στιβ Μακ Κουίv, όπου είναι πιο στυλάτα του. Πρόκειται για δραματική αστυνομική ταινία αμερικανικής παραγωγής 1968 σε σκηνοθεσία του Νόρμαν Τζούισον. Η ταινία ήταν υποψήφια για δύο βραβεία Όσκαρ, κερδίζοντας το Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού για το «Windmills of your mind» του Μισέλ Λεγκράν.

The Talented Mr Ripley

«Ο ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ» είναι ένα μοντέρνο κλασικό έργο, το οποίο παρουσιάζει τόσα πολλά αντικρουόμενα και πολύπλοκα θέματα που μπορεί να μείνει μπερδεμένος. Ωστόσο, η τρομερή ερμηνεία, το εντυπωσιακό στυλ της δεκαετίας του 1950 και οι τε ανατροπές σίγουρα το κάνουν προτεραιότητα σε αυτά που πρέπει να δεις.

 

 

A Single Man

Το «Ένας άντρας μόνος» σε σκηνοθεσία Τομ Φορντ, είναι, όπως μπορείς να φανταστείς είναι γεμάτο στιλ και μόδα. Πρόκειται για αμερικανική δραματική ταινία του 2009, βασισμένη στο μυθιστόρημα με τον ίδιο τίτλο από τον Κρίστοφερ Ίσεργουντ. Πρωταγωνιστεί ο Κόλιν Φερθ, ο οποίος έλαβε υποψηφιότητα για Βραβείο Όσκαρ Καλύτερου Ηθοποιού για την ενσάρκωση του Τζορτζ Φάλκονερ, ενός καταθλιπτικού Βρετανού καθηγητή πανεπιστημίου που κατοικεί στη Νότια Καλιφόρνια το 1962.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved